Din fericire, putem obține abdomenul la care visăm prin metode sănătoase, atunci când combinăm sportul cu alimentația potrivită. Paradoxal, dar greutățile ridicate la sală nu sunt partea grea, alimentația este cea care ne dă mari bătăi de cap.

Pentru a obține abdomenul la care am visat demult, trebuie să consumăm alimente nutritive, care stimulează metabolismul, furnizează fibre, proteine și grăsimi sănătoase, toate acestea jucând un rol central în îmbunătățirea compoziției corpului. Este important să vă concentrați asupra pierderii globale de grăsime.

Iată care sunt alimentele permise și interzise în procesul de eliminare a grăsimii, potrivit doctorulzilei.ro.

Alimente permise pentru obținerea abdomenului perfect

Alimentele care pot face parte din mesele zilnice vor include: nuci, leguminoase, legume verzi, lactate degresate, făină de ovăz, ouă, carne macră, unt de arahide, ulei de măsline, cereale integrale, proteina de zer praf și fructe de pădure.

Mai pot fi consumate: mere, avocado, banane, fasole, orez brun, șuncă canadiană, ulei de canolă, unt de migdale sau caju, sucuri de citrice, edamame, usturoi, humus, linte, ciuperci, pepene roșu, paste din grâu integral, piersici, ulei de arahide, mazăre, ardei gras, semințe de dovleac, ulei de susan, crustacee, supe mai ales de legume, cartofi dulci si roșii.

Hidratarea suficientă. Institutul de Medicină a stabilit că, în medie, bărbații ar trebui să consume în jur de 3 litri de apă pe zi, în timp ce femeile ar trebui să consume aproximativ 2,2 litri pe zi, dar nu strică să consume un pic mai mult!

Abdomenul devine suplu rapid dacă a bei suficienta apă în fiecare zi. Apa nu numai ca hidratează dar menține şi nivelul de energie crescut şi de asemenea, ajută la detoxifierea organismului.

Alimente interzise

Alimentele recomandate în cadrul acestei diete sunt cele care au rolul de a diminua senzația de foame, fără ca cel care alege aceasta dietă să se simtă constrâns. Totuși nu sunt permise alimentele grase, carbohidrații rafinați, grăsimile saturate și trans, siropul de porumb bogat in fructoza.

Alcoolul se va elimina din dieta, precum și sucurile carbogazoase sau mâncarea de tip fast-food.

Sursa: Doctorulzilei.ro

Foto: Pexels.com