Încă din copilărie, am fost învățați să spălăm tot ce urma să mâncăm. Cu toate acestea, foarte puțini oameni știu că uneori acest obicei face mai mult rău decât bine. Spălarea unor alimente duce la răspândirea bacteriilor și la multe alte consecințe negative.

Noi vă vom spune mai multe lucruri despre cum să pregătiți corect mâncarea pentru gătit și greșelile pe care le facem în fiecare zi.

Ouăle 

O substanță specială este adesea pusă pe ouă pentru a le proteja de contaminarea cu bacterii. Apa distruge această protecție, deci nu ar trebui să spălați ouăle.

Puiul

Bacteriile de pe puiul proaspăt sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Cea mai cunoscută dintre toate este salmonella. Mulți oameni cred că spălarea puiului înainte de gătit ajută la rezolvarea acestei probleme, dar nu este adevărat. Când spălați puiul, apa pe care o folosiți ajută bacteriile să se răspândească pe mâini și pe suprafața chiuvetei.

Dacă începeți să-l gătiți imediat, toate bacteriile vor muri. Potrivit celor mai buni bucătari, este mai bine să fierbeți puiul de două ori: după ce apa fierbe prima dată, ar trebui să schimbați apa și să continuați să-l fierbeți.

Carnea

La fel ca puiul, nu ar trebui să spălați carnea proaspătă (carne de vită, porc, vițel, miel) deoarece spălarea ajută bacteriile să se răspândească la chiuveta bucătăriei și pe mâini. Puteți scăpa de bacterii cu temperaturi ridicate.

Sfat: Înainte de a găti, folosiți șervețele pentru a îndepărta sucul de carne de pe suprafața sa. După aceea, folosiți săpun și apă fierbinte pentru a vă spăla mâinile.

Pastele 

Este greu de spus cine a considerat că este o idee bună să speli pastele. Bucătarii cred că spălarea pastelor ar trebui să fie ilegală, deoarece apa îndepărtează amidonul care ajută la absorbția mai eficientă a sosului.

Puteți spăla pastele numai după gătit, în cazul în care doriți să le folosiți într-o salată sau într-un wok cu tehnica stir-fry.

Ciupercile

Nu poți ține ciupercile în apă mult timp deoarece absorb foarte bine apa. Este mai bine să le clătiți rapid și să le uscați cu un prosop de hârtie. Ar trebui să faceți acest lucru chiar înainte de a le găti. În caz contrar, se vor strica și își vor pierde elasticitatea și gustul plăcut.

Distribuie articolul: