Află aici secretele unui somn de calitate ce trebuie știute de toți. Dacă dormi cele 8 ore prescrise în fiecare zi, dar totuși dimineața nu-ți poți scoate capul de pe pernă, atunci cu siguranță faci ceva greșit. Vezi ce pași ar trebui să urmezi: 

Du-te la culcare înainte de miezul nopții

Nu este un secret pentru nimeni că, cu cât te culci mai devreme, cu atât vei dormi mai bine. Dar, dintr-un anumit motiv, doar câțiva dintre noi folosim această regulă, veche.

Nu mai folosi telefonul înainte de a închide ochii

Recunoașteți că, „automat” înainte de culcare luați telefonul în mână. Este timpul să scăpați de acest obicei, deoarece nu numai că dăunează vederii și afectează negativ pielea feței, dar totodată reduce și productivitatea somnului. Sophie Bostock vă sfătuiește să scoateți smartphone-ul din mâini cu cel puțin o oră înainte de culcare – acest lucru vă va ajuta cu siguranță să dormiți mai bine.

Foto: andreearaicu.ro

Fă liste de sarcini

De multe ori nu poți adormi, pentru că reproduci în cap evenimentele din ziua trecută sau te gândești la ce urmează mâine. Pentru a evita gândurile obsesive despre lucruri neterminate sau planificate, începe să scrii într-un jurnal și menționează în detaliu tot ce este important pentru a nu uita.

Nu bea alcool

Alcoolul consumat noaptea nu provoacă doar tensiune – de asemenea, reduce semnificativ calitatea somnului, acesta împiedică creierul să „repornească” complet. Și dacă este important pentru tine somnul eficient,  consumul de alcool trebuie redus.

Sursa: bazaar.ru 

Distribuie articolul: