Fiecare dimineață reprezintă o nouă oportunitate de a face ceva excelent cu ziua care abia începe. Profită la maximum de avantajele pe care ți le oferă dimineața în fiecare zi. Dacă oftezi când auzi alarma și o anulezi de vreo cinci ori, acest articol este pentru tine.

Foto: sănătatestaredebine.ro

Dă voie luminii să pătrundă în casă

Lumina naturală joacă un rol foarte important în rutina de dimineață, poate chiar mai important decât crezi. Îi dă corpului semnalul că e timpul să se trezească. Iar acest lucru te poate face mult mai alert decât o ceașcă de cafea. Dacă ai timp să alergi sau să ieși la o plimbare înainte să-ți începi oficial ziua, fă-o, dacă nu, ridică jaluzelele, deschide geamurile și bucură-te de lumină și de aerul proaspăt.

Mănâncă un mic dejun sănătos

Un mic dejun sănătos, plin de proteine și vitamine, nu numai că îți satisface stomacul, dar te și umple de energie pentru a face față zilei. Mic dejunul este boost-ul dimineților tale – mai ales dacă optezi pentru ingrediente precum cereale integrale, fructe și legume proaspete, proteine, precum ouăle sau iaurtul. În plus, nu uita să rămâi mereu hidratat.

Mișcă-ți corpul

Să te întinzi dimineața te poate ajuta să eliberezi tensiunea din mușchi și să te simți mai flexibil și alert. Exercițiile fizice oferă numeroase beneficii. Activitatea fizică poate crește ritmul circulației sângelui în creier și corp, oferindu-ți energie și îmbunătățindu-ți sănătatea cardiovasculară. Sportul dimineața poate spori și funcții importante ale creierului precum luarea deciziilor, memoria și atenția.

Meditează sau scrie într-un jurnal

Meditația ajută la orice din zi, dar mai ales dimineața te poate ajuta să-ți eliberezi mintea, să-ți aduni gândurile, să pornești în noua zi cu gânduri pozitive. Mulți oameni găsesc meditația folositoare pentru a reduce stresul și anxietatea. Meditația poate crește compasiunea și bunătatea față de sine, deci poate face o mare diferență în viața ta.

Fă ceva ce îți face plăcere

Să dedici timp lucrurilor care îți fac plăcere îți poate transforma într-un mod excelent diminețile tale. Merită să dedici o mică parte a dimineții tale pentru a face ceva din pură dorință de distracție.

Conectează-te cu cei dragi

Păstrarea legăturii cu prietenii și familia este importantă. Dacă ți-e greu să-ți faci timp pentru cei dragi la finalul zilei, de ce să nu încerci să vorbești cu ei dimineața? Ar putea avea un efect pozitiv asupra ta. Să-ți începi ziua cu o cană de cafea, un apel sau o plimbare cu cineva drag sporește sentimentul de conexiune și-ți îmbunătățește starea de spirit.

Sursa: peroz.ro 

Distribuie articolul: