Dacă nu mai știi ce să pregătești pentru cină și cu ce delicii să-ți mai alinți familia, vezi mai jos o rețetă delicioasă de cartofi la cuptor care se fac mai repede decât ai crede. 

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii, spălați bine
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • ½ de cană de brânză cheddar, răzuită
  • ½ de cană de boabe de porumb la cutie
  • ½ de cană de ardei roșu gras, tăiat mărunt
  • 2 linguri de smântână light
  • 2 linguri de pătrunjel pentru ornat, mărunțit bine

Modul de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și așează cartofii într-o tavă, pe o folie de copt. Gătește cartofii aproximativ 40-45 de minute sau până se înmoaie, apoi scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcească. Dă cuptorul mai încet, la aproximativ 170-180 de grade Celsius.

2. Când s-au mai răcit, taie cartofii pe jumătate și scobește-i pe dinăuntru.

3. Mărunțește partea din cartofi scobită și amestec-o bine cu ceapa, boabele de porumb, brânza, ardeiul roșu și o lingură de smântână.

4. Așează amestecul respectiv înapoi în cartofii scobiți și introdu cartofii umpluți în cuptor. Lasă-i la copt încă 10-15 minute, până se rumenesc bine și prind o crustă pe deasupra.

5. Când sunt gata, scoate cartofii din cuptor și pune-i pe o farfurie. Adaugă restul de smântână și pătrunjelul deasupra.

SURSA: Divahair.ro

Distribuie articolul: