Lingem rănile... ar fi prea rece spus; tămăduim sufletul... prea cald pentru unii; încurajăm femeile – destul de racordat la nevoile societății... și totuși: Ce facem cu femeia care a trecut peste un divorț? Cum o ajutăm să treacă, dacă asta e nevoie ei cea mare? Cum o ajutăm să uite? Cum putem preveni un divorț? Cum o ajutăm să fie „Din nou EA”. Un proiect de suflet care dă cărțile pe față și spune lucrurilor pe nume.

Am discutat despre divorț cu directoarea Revistei „Mireasa și Mirele”, Carolina Vizir. Iată ce a trăit, cum a trecut peste cele mai grele momente, cum au susținut-o gemenii săi și ce a ales în viață:

„Pe orice om îl ia pe nepregătite vestea divorțului. A fost însă o perioadă în care mi-am dat seama că divorțul nu hotărăște nimic, la fel ca și căsătoria – e doar o hârtie. Cel mai mult m-a durut că a luat repede decizi și fără remușcări – „îți dau și pașaportul!”

Copiii poate multe nu au înțeles. Pentru ei contează ca mama să fie fericită, să îl vadă pe tati. Mai greu a fost în prima jumătate de an, însă ei au fost foarte înțelepți. Eu recunosc, eram foarte bulversată, plângeam mereu. Ei în acest timp s-au unit foarte mult, îmi aduceau bucurii, au început să lucreze în echipă… ca să-mi arate că ei pot și eu să fiu mândră de ei. Am încercat să le ofer copiilor tot, să le spun doar DA!

Am încercat să repar familia

Mai aveam o speranță că poate ceva se va întâmpla, o magie, dar nu a fost să fie. Copiii mei în fiecare seară se roagă, se rugau să se întoarcă tata, să fim sănătoși, dar apoi a trecut și această perioadă.

Din nou EA cu Nata Albot: „Nu cred în divorțuri „nedureroase”. Dar cred în divorțuri civilizate”

M-a salvat cineva și sunt fericită pentru asta

Nu cred în relații-pansament, cred în relații care sunt sau nu sunt. Nu poți permanent să suferi, ești negativistă – atragi negativ! Mi-am dat voie să fiu altfel, să-mi dau o șansă la fericire, în pofida tuturor gândurilor.

Probabil chiar miresele, cuplurile din revistă m-au inspirat, m-au ajutat să trec peste asta. Era o vorbă, că eu sunt mireasă o dată la două luni, atunci când mai scot un număr al revistei. M-au ajutat mult și prietenele mele care nu m-au lăsat să disper, să gândesc negativ.

Nu aș ierta infidelitatea

Poate e banal spus… Credeam că voi uita, însă cu timpul te apasă, te doare… Aș fi făcut și compromisuri, de fapt chiar am făcut: îi poate vedea oricând, poate face vacanțe cu ei, etc. Am iertat, să uit, cu siguranță nu voi putea. La început este durerea, ești detectiv și vrei să afli totul… apoi apare iertarea. Eu nu am fost înțeleasă pentru că am iertat.

Deschidem inima unei noi relații atunci când vine. Eu al ales viața, fericirea, relația nouă, copii să mă vadă fericită, iar divorțul este până la urmă o hârtie care nu valorează absolut nimic.”

Victoria Lungu, în proiectul „Din nou EA”: „Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când devenim soții este că încercăm să schimbăm totul” (Video)