Oamenii știu cum să se comporte decent în public, dar odată ce revizuiești teoria etichetei, devine clar că mai sunt multe de învățat. Cum să țineți corect un pahar, unde să puneți un șervețel și dacă puteți tăia frunze de salată, la toate aceste întrebări răspunde Anna Bey – un specialist în tot ce înseamnă etichetă. Ea va spune ce și cum să faci pentru a deveni întruchiparea bunelor maniere și eleganță.

Anna Bey este specialistă de etichetă și comportament social. Ea vorbește despre cum să îi impresionezi pe alții cu manierele tale și să demonstrezi că ești cu adevărat elegantă. Anna a povestit care lucruri trebuie evitate atunci când te afli într-un restaurant.

De exemplu, frunzele de salată nu trebuie tăiate – trebuie consumate așa cum sunt pe farfurie. Paharul trebuie ținut numai de picioruș, nici într-un caz nu trebuie să-l apucați de pereți.

De asemenea este foarte important și locul în care puneți paharul după ce ați consumat băutura. Conform etichetei, acesta trebuie să stea în partea dreaptă a farfuriei, alături fiind paharul cu apă. Aveți grijă de persoana de alături, înainte de a vă umple din nou paharul. Când doriți să ungeți ceva pe o felie de pâine, trebuie să rupeți doar o bucată din aceasta, ca să o puteți mânca dintr-o singură mușcare.

Dacă v-ați oprit de mâncat și ați decis să puneți tacâmurile, aranjați-le în forma unui V inversat. În acest caz, mânerele cuțitului și ale furculiței nu ar trebui să stea pe masă.

O altă regulă este să nu vă machiați în timpul mesei, pentru asta cel mai bine e să folosiți camera de baie. Iar atunci când masa s-a încheiat, nu trebuie să puneți șervețelul folosit în farfurie, se recomandă ca acesta să fie lăsat în stânga ei.

Sursă: twizz.ru