Îți place carnea de pui, dar vrei s-o gătești după o rețetă mai specială? Dacă da, atunci puiul gătit cu portocală este rețete perfectă pentru tine.

Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui.

Ingrediente:

– 2 bucăți de pui

– 1 portocală

– 1/2 lămâie

– 2 linguri de oțet

– 3 linguri de sos de soia

– 1 lingură coajă de portocală

– 2 linguri de zahăr brun

– 1/2 linguriță de ghimbir măcinat

– 1 linguriță de praf de usturoi

– 2 linguri de apă

– 1 lingură de făină de porumb

– Făină pentru a acoperi puiul

– Sare

– Piper măcinat

– 3-4 linguri ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

  • Începem prin a stoarce portocala și lămâia, și rezervam sucul. Înainte, trebuie să dăm portocala pe răzătoare și să ne rezervăm și coaja.
  • Se condimentează puiul tăindu-l în bucăți și se trece prin făină. Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se prăjește puiul.
  • Rezervăm puiul separat. Acum, în același ulei, adăugați coaja de portocale, sucul rezervat, ghimbirul, zahărul, soia, oțetul și pudra de usturoi și lăsați să fiarbă câteva minute. Se adaugă puiul si se lasă câteva minute.
  • Făina de porumb se diluează în apă și se adaugă la pui, așteptând să se îngroașe.
  • Se ia de pe foc și gata.

Distribuie articolul: