Această salată Mimoza sau prăjitură sărată Mimoza îți va aminti cu siguranță de salata rusească dar în straturi, este foarte asemănătoare, deși cu unele mici variații. Un preparat proaspăt, dar puternic, perfect pentru vară, dar și ca aperitiv pentru orice ocazie, și pentru sărbători sau chiar pentru Crăciun.

O rețetă de origine sovietică, cu ingrediente umile și conserve de pește. De obicei, se decorează la final cu gălbenușul de ou. Autoarea salate a îndrăznit să fac o mică variație. În orice caz, sperăm să vă placă.

De ce ingrediente ai nevoie:

3 cartofi medii
3 – 4 morcovi nu foarte mari
1 ceapă

240 gr conservă de ton deja scurs
125 gr brânză moale rasă
4 ouă
maioneză

Prepararea salatei de Mimoza
Începem prin a găti cartofii întregi și bine curățați împreună cu morcovii decojiți în multă apă cu sare. Lăsăm să fiabă până sunt fragezi. Lăsăm legumele să se răcorească și le decojim pe amândouă.

Pe de alta parte, fierbem ouăle în multă apă cu sare; când încep să fiarbă se lasă 10 minute și se împrospătează în apă rece, se curăță de coajă.

Ceapa se toacă în bucăți fine și se acoperă cu apă rece și un praf de sare ca să nu înțepe, pentru a înmuia aroma.

Rade separat atât cartofii, cât și morcovi.
Separăm gălbenușurile de albușuri. Pe acestea din urmă le răzăm și gălbenușurile le sfărâmăm cu ajutorul unei furculițe.

Avem deja totul gata pentru a asambla salata Mimoza.

Pune o matriță rotundă pe o farfurie; Am folosit o formă detașabilă pentru tort. La baza acestuia așezăm cartofii rași, întindem bine și aplicăm presiune, astfel încât să fie foarte compact; folosind, de exemplu, un pahar.

Apoi adăugăm peste cartofi o lingură de maioneză și acoperim toată baza, nu este necesar să adăugăm multă ca să nu fie prea greoaie.

Continuăm cu restul ingredientelor și procedam la fel, extindem morcovul si lingura de maioneza; ceapă verde (daca nu va place mai puteți înlocui un strat de cartofi, maioneză, brânză, maioneza si terminați cu albușurile și gălbenușurile.

Salata clasică se termină cu gălbenușuri galbene care ne amintesc de mimoze; Am făcut o mica variație si apoi am decorat după bunul meu plac. O las pe placul tău.

În orice caz, când avem deja straturile asamblate; acoperă tortul și păstrează-l la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Dacă vă este mai ușor să priviți varianta video, lăsăm și un link:

Avem deja o mâncare delicioasă pe care cu siguranță o să-ți placă.