Primăvara, toate femeile ne dorim în mod deosebit ca părul să ne uimească cu puterea și frumusețea sa. Dar acest lucru nu necesită prea multe griji după cum am crede. Cel puțin, trebuie să-l curățim de impurități într-un mod sănătos, care cu siguranță va garanta succesul.

Creșterea părului este un obiectiv aproape constant al multor femei. Să nu mai vorbim de metodele pe care le folosesc pentru a accelera acest proces. Unele dorm în accesorii speciale, sub care stau măști nucleare cu tinctură de piper, altele introduc vitamine chiar în scalp sau încearcă diverse șamponuri unul după altul, care ar promite creșterea părului.

Unele femei se decid și la injectări dureroase la nivelul scalpului, procedură care potrivit cosmetologilor, te face să uiți de probleme estetice ale părului pentru o perioadă îndelungată de timp.

Desigur, toate aceste metode sunt într-un mod oarecare eficiente, dar cu toate acestea, înainte de a începe să le folosiți în mod activ în rutina de îngrijire, ar trebui să vă preocupați de cel mai important lucru – să curățiți bine părul de impurități.

În fiecare zi părul nostru este expus întregului spectru de factori de mediu: praf, murdărie, sedimente. Împreună cu eliberarea secrețiilor sebacee, chiar dacă părul nu este predispus la poluare rapidă, scalpul devine un loc „ideal” pentru dezvoltarea bacteriilor patogene care cu siguranță vor afecta sănătatea buclelor.

Cei care folosesc în mod constant produse de aranjare ar trebui să fie deosebit de atenți. Acestea „supraîncarcă” pielea și părul, și necesită o spălare chiar mai frecventă, pentru a nu afecta sănătatea firelor de păr.

Experții sfătuiesc să alegem șampon, balsam și măști în funcție de problemă, bazându-ne în mod principal pe faptul că nu supraîncarcă părul și nu contribuie la producerea mai activă a secrețiilor sebacee. Un mic masaj al scalpului în timpul aplicării șamponului va fi de asemenea util – precum și un duș de contrast, care activează circuitul sangvin și stimulează creșterea părului.

Sursă: woman.ru