În ultimul timp, internetul a fost acaparat de videoclipuri și articole pe care nu le putem descrie altfel decât ca niște metode ciudat de eficiente, la care, cel mai probabil, vă veți gândi de două ori înainte să le încercați.

Iată 8 dintre cele mai ciudate obiceiuri care ajută la creșterea părului.

Metoda inversiunii
Mulți cred că acestă metodă, care este, de fapt, un mod foarte sofisticat de a spune „stai cu capul în jos”, ajută la creșterea părului. Se crede că poziționarea în acest fel, de câteva ori pe zi, stimulează circulația sângelui, care ajută foliculii piloși să crească la potențialul lor maxim.

Rade-ți părul din marginile podoabei capilare
Rade-ți puful din marginile capului. Mulți beauty-vloggeri consideră că această metodă, deși ocupă destul de mult timp, în final, este eficientă. Acest obicei va crea un mediu mai sănătos unde părul se poate regenera, devenind mai lung și mai puternic ca niciodată.

Placenta
De asemnea, se crede că placenta, acel organ care conectează bebelușul de mama lui, poate spori creșterea părului. Și dacă nu ai idee cum poți intra în posesia ei, mai nou, brandurile de beauty au conceput produse în care au infuzat placentă, pentru ca tu să o poți utiliza mai ușor.

Poartă o cască pentru duș atunci când dormi
Dacă ai făcut vreodată un tratament pentru păr la salon, înseamnă că deja cunoști beneficiile pe care le are căldura asupra firelor de păr proaspăt spălate. Dacă nu ai timp să mergi la coafor sau pur și simplu nu îți dorești să îți cheltuiești banii pe tratamente costisitoare, bloggerii de beauty recomandă să dormi cu o cască de duș pe cap. Astfel, căldura va fi menținută în interior, pătrunzând în profunzime în firul de păr, lăsându-l mai mătăsos și ajutându-l să crească mai repede.

Piperul roșu
Piperul roșu se folosește, de obicei, în bucătărie, dar se crede că dacă amesteci piperul, în forma sa pură, cu ulei de măsline, efectul lui va fi mult mai eficient. Se spune că senzația ușoară de mâncărime pe care o simți atunci când aplici amestecul stimulează circulația sângelui și ajută la creșterea mai rapidă a părului. Dar, dacă ai scalpul foarte sensibil, atunci, probabil această metodă nu este cea mai bună opțiune pentru tine.

Masează-ți scalpul
Nu este nevoie să folosești niciun tip de produs. Pur și simplu masează scalpul folosindu-ți buricele degetelor, cu mișcări circulare. Bloggerii de beauty susțin că, dacă faci asta de câteva ori pe zi, părul tău se va regenera mai rapid.

Bicarbonatul de sodiu în loc de șampon ajută la creșterea părului
În afară de faptul că îndepărteză cu succes acumularea de produs, se spune că proprietățile antibacteriene ale bicarbonatului sunt atât de puternice, încât curăță în profunzime firul de păr, stimulând creșterea sănătoasă a acestuia. Nu uita că unul dintre efectele negative ale bicarbonatului este căderea părului, așa că, indiferent dacă ai scalpul sensibil sau nu, consultă un medic dermatolog înainte de a începe să îl folosești în acest mod.

Unguentul Vicks VapoRub
Vicks Vaporub este un remediu minunat împotriva durerilor de cap. Acesta a fost folosit de-a lungul timpului și pentru ameliorarea diverselor simptome ale răcelii, cum ar fi tusea, dar conform zecilor de YouTube-eri, acesta ajută și la stimularea creșterii firelor de păr. Este recomandat să se maseze scalpul după aplicare, pentru o stimulare mai intensă. Experții nu au confirmat încă această metodă, dar foarte multă lume spune rezultatele sunt uimitoare.

Distribuie articolul: