După ce și-au făcut o tunsoare scurtă, mai multe femei se confruntă cu aceeași problemă: creșterea părului pentru a ajunge la lungimea precedentă nu mai este la fel de ușoară. Alte persoane, dimpotrivă, nu pot decide să-și taie părul, temându-se că buclele nu vor fi niciodată la fel ca înainte.

Natalya Kopnina este o hairstylistă și coloristă din Rusia care, într-un interviu pentru woman.ru, a oferit un răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre cum să poate fi părul crescut lung și sănătos.

1. Cât de des trebuie să se tundă și să se pieptene părul în timpul creșterii?

Se recomandă pieptănarea părului dimineața și seara, și uneori după-amiază (pentru cei al căror păr se încurcă ușor). Trebuie să tundeți părul după necesitate, în mod optim – o dată la 3-4 luni, poate chiar o dată la șase luni, dar dacă capetele sunt despicate, atunci mai des. Nu uitați de regula principală: cu cât deranjați mai puțin părul, cu atât crește mai bine.

2. Există remedii populare care ajută la creșterea părului?

Am auzit că scoarța de stejar ajută la pierderea părului, dar nu am încercat și nu practic remedii populare în îngrijire, întrucât mă bazez în primul rând pe știință.

3. Creșterea părului depinde de dietă?

Cu siguranță creșterea părului depinde de nutriție. În primul rând, de o cantitate suficientă de proteine ​​consumate pe zi, deci o dietă echilibrată este totul.

4. Procedura Darsonval pentru creșterea părului: pro și contra

Procedura cu Darsonval este considerată o stimulare suplimentară a scalpului. Folosirea unui masaj de impulsuri electrice cu curenți de puls de înaltă frecvență nu este deloc rău pentru creșterea părul. Vă recomand să-l aveți în vedere.

5. Utilizarea unui uscător de păr și îndreptarea acestuia dăunează creșterii părului?

Un uscător de păr poate fi folosit mult mai des decât un fier de călcat. Regula de bază este să aplicați întotdeauna protecție termică. Astfel, vă puteți usca părul după fiecare spălare. Încercați să utilizați cât mai rar placa de îndreptat părul.

6. Există o părere că părul are o memorie și nu poate crește mai mult decât a fost odată.

Părul nu are memorie, ci genetică. Fiecare persoană are proprii foliculi, care produc numărul de păr de o anumită grosime și lungime. Fiecare folicul are și propria limită de viață: la o persoană poate atinge 7 ani, iar alta, de exemplu, 4 ani. În consecință, la persoanele din prima categorie, părul va fi mult mai lung.

7. Ar trebui să renunțăm la vopsire pentru perioada de creștere a părului?

De la colorare – nu, dar de la decolorare, merită cu siguranță. Este foarte dificil să creșteți părul când este supus în fiecare lună la decolorarea părului. Dacă din anumite motive este imposibil să refuzați procedura, asigurați-vă că aceasta este realizată de un stilist foarte calificat. Și nu o faceți foarte des.

8. Cât de repede este posibil să crești 10 cm de păr dacă se vor ține cont de toate recomandările?

La toți oamenii părul crește diferit. În medie, părul poate crește de la 0,7 cm la 2 cm pe lună. În consecință, 10 cm pot crește atât în ​​cinci luni, cât și în paisprezece.

9. Sunt diferite recomandările pentru părul bărbaților?

La bărbați, părul crește la fel ca la femei, deci toate recomandările sunt generale.

10. Reguli de acțiune pentru creșterea rapidă a părului?

Personal, recomand:

  • atinge părul cât mai puțin;
  • faceți masaj; mâncați corect;
  • oferiții îngrijiri de calitate.

Știm deja că noi, femeile, atunci când avem părul lung am dori să-l tundem sau să schimbăm coafura, iar când îl avem scurt, visăm la părul lung. Totuși, cel mai important este ca părul nostru să fie sănătos, iar noi să ne simțim bine așa cum suntem acum, azi, în prezent.

*Urmărește canalul nostru de pe Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe urmărește canalul nostru de pe Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA

Sursa: Woman.ru

Vezi și: Fata cu părul de foc, modelul Valeria Bragarenco, ne dezvăluie 6 trucuri la care apelează pentru o podoabă capilară radiantă (Foto)