Frumusețea este un concept subiectiv, depinzând de numeroase aspecte. Cu toate acestea, există anumite trăsături pe care mulți oameni le consideră frumoase, ba chiar aproape perfecte. Un medic estetic de renume a emis o opinie cu privire la cea pe care o consideră cea mai frumoasă femeie din lume, bazându-se pe analiza proporțiilor, o metodă tradițională în acest sens.

Există un proverb care spune că frumusețea este în ochii privitorului, așadar această calitate este una pur subiectivă. Pe de altă parte, există și expresia potrivit căreia ”ce e frumos și lui Dumnezeu îi place”. Așa se face că unele lucruri sunt considerate de mulți oameni ca fiind frumoase.

Atunci când vine vorba despre chip, frumusețea vine din armonia trăsăturilor. Contează mai mult proporțiile și imaginea de ansamblu decât trăsăturile luate separat, sunt de părere specialiștii. Un medic estetician pe nume Julian Da Silva a dat verdictul și a spus care este, în opinia sa, cea mai frumoasă femeie din lume la ora actuală. El a nominalizat-o pe Bella Hadid, fotomodel, și s-a bazat pe o veche metodă de calcul pentru a stabili acest lucru.

Specialitul a analizat trăsăturile mai multor femei celebre, folosind teoria Golden Ratio. Aceasta era utilizată inclusiv în Grecia Antică, apoi în timpul Renașterii, pentru a stabili raportul perfect între trăsături. Artiști consacrați au utilizat acest raport perfect în picturi și sculpturi, pentru a crea chipuri armonioase.
Pentru a stabili raportul perfect, se iau în calcul dimensiunile ochilor, ale sprâncenelor, a nasului, gurii, bărbiei și maxilarului. Au fost analizate atât dimensiunile trăsăturilor, cât și raportul dintre acestea. Astfel, Bella Hadid a ieșit câștigătoare, cu o simetrie de 94,35%.

Chirurgul estetician a analizat mai multe celebrități și a întocmit un top 5 al celor mai frumoase femei din lume. Pe locul al doilea, cu aproape două procente mai jos față de Bella Hadid, s-a clasat Beyonce. Potrivit raportului Golden Ratio, cântăreața americană are un scor de 92,44%.Locul al treilea îi revine actriței Amber Heard. Fosta soție a lui Johnny Depp a primit, în urma calculului, un scor de 91,85%. La câteva sutimi în urma ei s-a clasat și cântăreața Ariana Grande, cu un scor al simetriei trăsăturilor de 91,81%.

Pe locul cinci se află tot o artistă americană, cu un scor de 91,64%. Este vorba despre cântăreața Taylor Swift, care se apropie și ea destul de mult de perfecțiune.

Chirurgul estetician a făcut același clasament și anul trecut. Atunci, titlul de cea mai frumoasă femeie i-a revenit actriței Jodie Comer, protagonista serialului ”Killing Eve”. Aceasta a obținut un scor de 94,52%, iar medicul estetician a spus că gura și nasul actriței sunt aproape perfecte, din punct de vedere al proporțiilor.