Chișinăul este din nou sub cod roșu de COVID-19 și asta din cauza cazurilor care s-au înmulțit. Incidența este de 459 de cazuri la 100 mii populație, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). 

Având în vedere situația se vor lua noi măsuri. Potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), în localitățile unde este instituit Cod Roșu de COVID-19, urmează a fi impuse mai multe restricții printre care obligativitatea prezentării certificatului COVID-19 în localuri, club de fitness în Chișinău, săli de concerte și teatre, iar evenimentele festive vor fi interzise.

Decizia CNESP prevede că se recomandă regimul de muncă de la domiciliu sau programul de lucru diferențiat. Instituțiile de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezență fizică, cu respectarea strictă a măsurilor de precauție în vigoare, conform instrucțiunii aprobate prin hotărârea CNESP, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online, trasmite Agora.md

La fel accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor pentru a se evita aglomerația.

Până acum aproximativ 29 % din populația țării s-a vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19

Foto: NewsMaker 

Distribuie articolul: