Cunoaștem că nu este atât de ușor să obții premiul Oscar în cinematografie. Iată că acum, regulamentul a fost modificat și regulile au devenit încă mai stricte. 

Ca filmele să fie nominalizate în categoria „Cel mai bun film” pentru premiul Oscar, Academia Americană de Cinematografie a anunțat noi reguli, pe care candidații vor trebui să le respecte. Acum, pentru ca filmul să fie printre nominalizați, cel puțin unul dintre personajele principale trebuie să fie interpretat de o persoană de culoare, iar cel puțin 30% din rolurile secundare să fie interpretate de reprezentanți ai comunității LGBT, femei și persoane cu dizabilități.

De asemenea și subiectul filmului trebuie să reflecte femeile, comunitățile LGBT, persoanele cu dizabilități și persoanele de culoare. Reprezentanții acestor categorii trebuie să ocupe cel puțin o treime din echipa filmului, sau să ocupe funcții creative. Iar studioul care a lansat filmul, trebuie să ofere stagiere achitată pentru aceste persoane și de asemenea să-i angajeze în departamentul de marketing și distribuție a filmului.

„Standardele sunt concepute pentru a încuraja o apariție egală pe ecran și în afara acestuia, pentru a reflecta mai bine diversitatea publicului care vizionează filmele”, au menționat în academie.

Regulamentul nou va fi disponibil din anul 2024. Candidații care doresc să obțină Oscarul pentru nominația „Cel mai bun film”, vor fi nevoiți să respecte cel puțin două reguli din patru. Apropo, regulamentul se răsfrânge doar asupra acestei categorii, în rest – regulamentul a rămas nemodificat.

Sursă: glamour.ru