Astăzi, 4 februarie, este marcată Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului. Nicoleta Negrescu a luptat cu această maladie la o vârstă fragedă și a învins-o. 

„Cancerul te învață să plângi, să te rogi, să crezi în Dumnezeu”. Mesajul Nicoletei Negrescu de Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului

Povestea Nicoletei a emoționat mii de persoane încă acum câțiva ani, atunci când s-a aflat că a avut leucemie. Tânăra a reușit să învingă boala și să facă o groază de lucruri frumoase, de la voluntariat, devenind prietena micuților de la Institutul Oncologic și până la lansarea unei cărți autobiografice, în septembrie 2020, la doar 18 ani.

„Primele simptome pe care le-am avut și care mi-au dat de înțeles că ceva nu este în regulă au fost senzațiile de greață, am început să vomit, vomitam orice, până și apa, aveam sângerări, erupții pe piele și somnolență. Totuși prima perioadă am ales să tac să nu le spun părinților, ca nimeni să nu se complice cumva, abia când nu puteam să mai merg am decis că trebuie să zic despre tot ce mi se întâmplă”, povestea tânăra într-un interviu pentru EA.md.

„4 februarie, Ziua Mondială a Luptei Împotriva Cancerului. Eu l-am învins!💪🏻 Când ai cancer, ți-e foarte dor de viață. Cancerul te învață să plângi, să te rogi, să crezi în Dumnezeu, să prețuiești fiecare secundă! 🦋

Au fost momente grele și multe zile în care mi-am înnodat lacrimile de dor și frică. Au fost zile și nopți în care nu am închis un ochi din cauza durerii. Au fost săptămâni în care nu puteam să mă ridic din pat din cauza analizelor și tratamentului intensiv.🙏🏻

Cancerul m-a făcut să privesc doar înainte. Am învățat să iubesc totul, am învățat că bogăția cea mai mare este sănătatea și familia, am învățat că nu există nimic mai important decât viața.

Mulțumesc îngerilor mei păzitori Golban Rodica și Natalia Negrescu”, a scris tânăra autoare pe rețelele sociale.

Citește și: Nicoleta Negrescu, despre cancer și iubire, într-o carte autobiografică: „Cel care m-a salvat atunci, s-a dus la Domnul” (Interviu)

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului este marcată pe 4 februarie pentru a crește gradul de conștientizare a cancerului și pentru a încuraja prevenirea, detectarea și tratamentul acestei maladii. Această zi a fost marcată pentru prima dată în anul 2000, la Paris.

Ziua Mondială contra Cancerului a fost fondată de către Union for International Cancer Control (Uniunea Internațională de Control al Cancerului) – UICC pentru a sprijini obiectivele Declarației de la World Cancer, scrisă în 2008. Scopul principal al acestei zile este de a reduce în mod semnificativ boala și decesul cauzate de cancer.