Povestea Nicoletei Negrescu a emoționat mii de persoane, tânăra, la vârsta de doar 14 ani a fost diagnosticată cu cancer, reușind să învingă boala a scris și o carte despre cele trăite. Nu am stat mult pe gânduri și am chemat-o pe Nicoleta într-o nouă ediție de Live Instagram în care tânăra ne-a vorbit despre povestea sa și ne-a dat de înțeles că pentru orice situație există o cale de ieșire.

Acum, Nicoleta are 18 ani, este perfect sănătoasă, dar încă mai pătrează în memorie tot calvarul și chinul pe care i l-a adus diagnosticul de leucemie pe când avea 14 ani. Tânăra își amintește cu lux de amănunte primele simptome care au tras alarma, și pe care, prima perioadă a ales să le păstreze în tăcere.

„Primele simptome pe care le-am avut și care mi-au dat de înțeles că ceva este neînregulă au fost senzațiile de greață, am început să vomit, vomitam orice, până și apa, aveam sângerări, erupții pe piele și somnolență. Totuși prima perioadă am ales să tac să nu le spun părinților, ca nimeni să nu se complice cumva, abia când nu puteam să mai merg am decis că trebuie să zic despre tot ce mi se întâmplă”, își amintește tânăra.

„În mod normal făceam 10 minute pe jos până la școală, iar în periaoda de prediagnoză făceam în jur de jumătate de oră și trebuia să mă așez la fiecare minut.”

Au urmat analize, investigații ca într-un final să se depisteze diagnoza Leucemie, despre care tânăra, prima perioadă nici nu bănuia.

„Primele două luni nu știam că sunt bolnavă de leucemie, am ajuns să știu despre boala cu care mă confruntam când eram deja la Institutul Oncologic și primeam chimioterapia. Într-un moment pur și simplu am văzut că pe ușa secției scrie leucemie. După ce am văzut, mi-am dat seama ce se întâmplă și primul lucru a fost să caut pe internet ce înseamnă asta…”, mărturisește ea.

Nicoletei Negrescu i-a luat doi ani ca să se trateze de chinuitoarea boală, au fost ani cu multă durere, depresie, dar și speranță.

„A fost o cale îndelunagtă. Din martie 2016 până în octombrie 2017  a fost cel mai intensiv tratament, după, veneam la blocul de chimioerapie pentru o săptămână, în dependență de evoluția stării mele. În cazul meu tratamentul a durat aproape 2 ani”, spune tânăra.

„Medicii de acolo, nu sunt simplu medici, ei sunt asemenea unor îngeri, doar că nu au aripi.”

„Când am aflat că sunt sănătoasă mi-am îmbrățișat imediat medicul și oarecum nici nu-mi venea să cred. Doamna care m-a tratat deja e mai mult decât un medic pentru mine, este prietenul meu, mi-a devenit ca o mamă, îmi este foarte dragă și apreciez sprijunul pe care mi-l oferă, ea e cea căreia îi mulțumesc că sunt în viață, că respir și că am prins la puteri”, spune Nicoleta.

Fiind întrebată despre ce a ajutat-o să meargă înainte și să nu renunțe Nicoleta răspunde sincer – „dragostea face minuni”. Pe coridoarele Institudului Oncologic tânăra și-a întâlnit prima dragoste, despre care și astăzi vorbește cu multă emoție.

„Fiind la spital, nu prea ieșeam din salon, totuși, într-o zi când se făcea dezinfecție totatală am fost nevoită să-mi scot plapuma din cap și să ies afară. Atunci a fost ziua când l-am cunoscut pe el, Mihai. A fost prima dragoste, aveam fluturi în stomac, uitasem că sunt la spital, că trebuie să mă tratez, mă simțeam foarte frumoasă. Cred că anume întâlnirea cu el m-a salvat de la depresie pentru că în acele zile deloc ușoare, obișnuiam să am stări depresive simțeam că doresc să fug din spital, iar sprijinul lui m-a ajutat mult. Îmi tot spunea că voi reuși, că sunt puternică și am reușit”, povestește ea.

Pare a fi o frumoasă poveste, aproape ruptă din filme, doar că sfârșitul acestei relații nu este unul la care s-ar fi așteptat mulți.

„Mihai, fiind și el diagnosticat cu cancer, după jumătate de an de tratament a decedat. Eram la spital și la un moment dat am văzut că lipsește, era de negăsit, la scurt timp am aflat și eu vestea că nu mai este printre noi”, mărturistește tânăra.

„Prin nori de lapte și venin”

Acesta este titlul cărții scrise de Nicoleta Negrescu în care tânăra își deapănă amintiri și trăirile din trecut. S-a transpus cu câțiva ani în urmă pentru a le oferi o speranță oamenilor care trec prin situația prin care a trecut și ea și în acest fel dorește să le dăruiască încrederea că învingerea bolii e posibilă.

„Pentru ca să scrii o carte ai nevoie de mult curaj, eu m-am întors înapoi, în trecut, în amintiri, am mai trecut încă o dată prin tot ce am simțit și am scris despre acele stări și momente trăite. Da, cu lacrimi, cu plânsete, dar am scris-o.”

„Mi-am spus povestea mea, eroina principală fiind nimeni alta decât eu, care am aflat la 14 ani că sunt diagnosticată cu cancer și povestește despre cum Spitalul Oncologic i-a devenit casă și despre cum a învins cancerul îndrăgostindu-se”, spune Nicoleta Negrescu.

Pentru a urmări integral interviul cu Nicoleta Negrescu, accesează video de mai jos.

Sursa fot0 & video: Instagram