Deși par să nu facă parte din meniul festiv, spaghetele vă pot ajuta să obțineți o gustare delicioasă, preparată într-un mod deosebit. Elementul cheie al rețetei de mai jos este tava de copt pentru muffins sau brioșe, dotată cu adâncituri specifice. Toate detaliile despre rețetă le aflați mai jos.

Brioșele din spaghete vor fi nu doar delicioase, ci și arătoase, pentru că forma lor e cu totul deosebită. Se potrivesc perfect pentru cină și pentru mesele speciale, pe timp răcoros, întrucât se servesc calde.

Ingrediente:

Jumătate de pachet obișnuit de spaghete

2linguri de ulei de măsline

50 de grame de unt

1/2 cană de cașcaval parmezan ras

1/2 cană de sos aromat de tomate

12-15 chifteluțe din carne, pește sau orice altă combinație preferată

Mod de preparare:

1. Fierbeți pastele întregi, după metoda tradițională.

1

2. Puneți spaghetele într-un bol, turnați peste ele uleiul și amestecați-le bine.

2

3. Presărați deasupra pastelor amestecate – jumătate din cașcavalul ras. Ideal ar fi parmezanul, însă puteți alege orice alt tip de cașcaval tare. Amestecați compoziția.

3

4. Adânciturile din tava pentru brioșe vor trebui să fie unse bine cu unt topit, după care, umplute cu paste. Nu umpleți prea mult adânciturile.

4

5. Pe fiecare grămăjoară de paste, turnați câte o lingură de sos aromat de tomate.

5

6. Acum, a venit timpul și pentru introducerea chiftelelor.

6

7. Chiftelele trebuie acoperite și ele cu pastă de roșii.

7

8. Presărați restul cașcavalului ras deasupra pastei de tomate.

8

9. Specialitatea se va coace pentru 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade.

10

10. Brioșele din spaghete vor arăta mai bine dacă vor fi servite cu verdeață.

Mai multe detalii, aici:

Foto: captură video, treasureinanearthenvessel.blogspot.com1

Distribuie articolul: