Dacă te-ai săturat de clasicul cozonac sau Panettone, îți propun o varianta mai simplă, mai ușoară și mai fresh: brioșele delicioase cu banane și nuci.

Deși e o rețeta ușor dietetică, te vei bucură de aceeași textura pufoasă a brioselor obișnuite, poate chiar mai pufoasă, având în vedere conținutul de banane. Te invit să descoperi mai jos rețeta pentru 12 brioșe.

Ingrediente:

– 3 banane coapte (mediu)

– 120 ml sirop de arțar

-60 ml sirop de orez

-1 lingură extract de vanilie

-65 grame făină de orz

-1 linguriță praf de copt

-64 grame stafide

-64 grame nuci

– 2 lingurițe de sare de mare fină

-6 linguri de ulei de struguri

-128 grame făină integrală

-64 grame făină albă

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și prăjește nucile pe o foaie de copt aproximativ 7 minute, apoi mărunțește-le bine.

Cerne făina și bicarbonatul de sodiu într-un bol de mărime medie și adaugă și sarea.

Pune bananele tăiate bucăți într-un blender împreună cu celelalte ingrediente lichide și amestecă până când se transformă într-un piure.

Fă o fântână în mijlocul făinei și adaugă acolo piureul de ingrediente umede, apoi amestecă treptat cu făina până când această este complet încorporată și se formează un aluat. Adaugă stafidele și nucile și frământă ușor pentru a le încorpora. Nu insistă mult cu frământatul, altfel brioșele vor ieși prea țări.

Pune hârtie de copt sau un pic de ulei în formele pentru brioșe, apoi folosește o lingură dozatoare pentru înghețată că să distribui uniform aluatul în forme. Coace pentru aproximativ 25 de minute sau până când testul cu scobitoarea arată că brioșele sunt coapte. Lasă-le un pic la răcit, însă pentru un gust mai intens servește-le calde cu câteva feliuțe de unt.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: