Soția președintelui Franței, Bridgitte Macron, a pierdut procesul de judecată intentat celor două femeie care susțin că prima doamnă, de fapt, s-a născut bărbat.

Cele două femei, într-un video publicat pe YouTube, au adus dovezi conform cărora Bridgette Macron și-a făcut operație de schimbare a sexului. Natacha Rey, jurnalista independentă care a realizat investigația, publicată inițial într-o revistă de extremă dreaptă, în 2021,  a acordat un interviu cu durata de aproape patru ore mediumului Amandine Roy. Clipul video a fost publicat pe data de 10 decembrie 2021 pe YouTube, fiind vizionat de 470.000 de utilizatori înainte de a fi șters.

Potrivit presei franceze, scopul lor a fost de a știrbi reputația soțului ei, Emmanuel Macron, înaintea alegerilor prezidențiale care vor avea loc în aprilie. Cele două femei au construit, de asemenea, o biografie falsă a primei doamne, potrivit căreia consoarta președintelui s-ar fi născut bărbat și s-ar numi Jean-Michel Trogneux.

Sursa: Twitter

În februarie 2022, doamna Macron a intentat un proces de judecată, însă tribunalul francez a declarat nulă reclamația primei doamne, considerând că faptele jurnalistei trebuie să fie calificate drept defăimare publică.

Tribunalul a declarat drept nulă şi neavenită reclamaţia depusă de Brigitte Macron pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la imagine, considerând că faptele denunţate de aceasta ar fi trebuit să fie calificate drept defăimare publică.

Portalul francez Liberation a calculat că aproape 60 de mii de mesaje au fost răspândite pe rețelele de socializare cu hashtagul #JeanMichelTrogneux,  pe paginile și profilurile ostile lui Macron, apropiate de extrema dreaptă sau adepte ale teoriilor conspiraționiste, precum anti-Covidi și anti vaccin.

Nu este pentru prima dată când prima doamnă a Parisului este subiectul unor atacuri legate de aspectul fizic  sau de vârstă. La fel și în cazul președintelui: în timpul campaniei prezidențiale din 2017, de exemplu, Macron a fost subiectul unor zvonuri privind o presupusă relație homosexuală cu președintele de atunci al Radio France, Mathieu Gallet. Zvonuri pe care el însuși le-a respins cu o glumă: „Nu am fost eu, ci holograma mea”.

Distribuie articolul: