Primăvara aceasta ne întoarcem la neautralitate, dacă vorbim despre lenjeria intimă, care este mai delicată ca niciodată. Culori clasice, elemente inspirate din natură, texturi fine, transparență diafană și seturi din trei piese – sunt câteva dintre atributele noilor colecții de lenjerie, pe care le găsești în această primăvară la Love and Passion Lingerie. Creatoarea acestui brand, Nicoleta Munteanu, ne-a povestit despre trendurile acestui an, preferințele femeilor și viitoarele ei colecții.

Nicoleta Munteanu spune că dacă ar fi să ne povestească despre modelul de sutien preferat al femeilor,atunci acesta ar fi sutienul tip bralette. Anume acesta le-a cucerit atenția femeilor definitiv și irevocabil.

„În anul 2015 erau în foarte căutate bralettele la noi în Chișinău. De la bratellete triunghiulare am trecut cu pași lini spre sutiene cu susținere metalică, care sunt mai complicat de construit și de cusut, necesită mai multe operații tehnologice, materiale mai diverse și, efectiv, mai mult timp pentru îndeplinire. Cât aș încerca să fac sutiene noi, mai complicate ca croi, observ o iubire aparte a femeilor față de simplul bralette triunghiular. E un accesoriu atrăgător prin ușurimea sa, prin finețea dantelei ce cuprinde corpul fară multă sustinere”, spune designerul.

De cele mai multe ori, în colecțiile sale, Nicoleta încearcă să creeze și lenjerie clasică, cu care femeile s-
au obișnuit deja, doar că le adaugă o notă în plus de prospețime.

„La cât de diferite suntem noi femeile, atât de diverse sunt și alegerile noastre când este vorba de lenjerie. Prefer să întreb clientele ce tip de lenjerie și-ar dori, ce croi, ce grad de susținere pentru mărimea sânului, lenjerie mai comodă sau sexy. Încerc să includ în colecțiile capsulă toate tipurile de lenjerie, pentru a bucura orice femeie nebună și cuminte”, spune Nicoleta.

Anul acesta în topul tendințelor vor fi seturile de lenjerie compuse din trei piese, a treia piesă fiind o portjartieră
sau un corset. De altfel, și trendul corsetelor revine, acestea pot fi ușor purtate și ca accesoriu într-o ținută.

„În alegerea lenjeriei întâlnesc tot mai mult cliente care aleg neapărat o portjartieră sau un corset în set. Ele accentuează talia și setul devine mai complet. Iar corsetul este foarte versatil și poate fi purtat și la o ieșire romantică în oraș, peste o cămașă oversize, peste un tricou alb, classic sau peste o rochie de mătase. Să nu uităm că în trend sunt outfiturile cu mai multe straturi, iar dacă îmbraci un tricou, un corset, apoi o cămașă deschisă peste, vei fi cu siguranță în centrul atenției”, a mai adăugat Nicoleta.

Iar la capitolul stofe, în anul 2020, pozițiile vor fi ocupate de dantelă și atlas.

„Ca stofe utilizez atlas, dantele elastice și neelastice, plase fine și mai dure pentru o susținere și o duritate a produsului mai bună, iar mai nou utilizez în seturile la comandă dantelă franceză și italiană, dantele ce sunt folosite de marile branduri de lenjerie de lux. E o magie să simți textura dantelei și efectul său 3D pe piele”, spune creatoarea.

Pe lângă lenjeria seducătoare pe care o coase, Nicoleta se pregătește să lanseze și o linie de costume de baie pentru sezonul estival.

„Pentru sezonul de vară ce se apropie, o să vin cu câteva costume de baie în care m-am îndrăgostit câțiva ani în urmă și tot visam să le cos. Sunt de un croi simplu, minimalist și perfecte pentru a te bronza”, mărturisește Nicoleta Munteanu.

În următoarea perioadă, creatoarea își va bucura femeile cu ceva inedit: „Mai nou, creez câteva neglijeuri deosebite, din dantelă franceză, de culori mai îndrăznețe, pentru a te simți deosebit, acasă. Și pentru femeile însărcinate am câteva idei de pus în funcțiune. Vreau să bucur toate femeile cu lenjerie pentru orice vârstă și necesitate, pentru a ne simți, chiar și acasă, în primul rând – regine!”, spune Nicoleta.

Autor: Ignat Laura, stagiară

Sursa foto: Arhiva personală „Love and Passion Ligerie”