Ești unul dintre iubitorii de Raffaello? Află că bomboanele Raffaello de casă se fac foarte repede cu un minim de efort. Și, mai ales, sunt mult mai ieftine decât cele din comerț.

Ingredientele de care ai nevoie:

100 ml apă,

175 g zahăr,

100 g unt,

100 g cocos,

350 g lapte praf,

esența de vanilie/migdale/fistic,

Opțional: migdale, alune sau fistic.

Preparare:

1.Amestecăm pe foc apa cu zahărul și untul, și lăsăm să fiarbă câteva clocote. Adăugăm nuca de cocos și lăsăm să fiarbă câteva minute.

2.Se lasă să se răcorească 20 minute, apoi se adaugă laptele praf și esența. Se omogenizează bine până se obține o pastă bună de modelat.

3.Se pune la rece pentru 1 oră și jumătate.

4.După răcire, se fac biluțe care se tăvălesc prin nuca de cocos. Puteți pune în mijlocul lor migdale, alune sau fistic.

Timp de gătire: 15-30 minute.

Porții: 8-10 porții.

Rapid, ușor și delicios!

Autor: Anastasia Florea, stagiară

Vezi și: Înghețata care nu îți pune silueta în pericol. E delicioasă și are puține calorii (Foto)

Distribuie articolul: