Noi femeile, suntem cele care dăruim viață și asigurăm continuitatea pe pământ. Nașterea este cea mai importantă și frumoasă etapă din viața unei familii, în special a unei femei, însă despre recuperarea post-partum nu se vorbește atât de mult ca despre sarcină. Bloggerița Ana Smolnițchi, mamă a trei copilași, a publicat pe pagina ei de Instagram o informație utilă despre recuperarea abdomenului după naștere. 

De curând Ana a devenit mămica unui băiețel minunat pe nume Luca. După naștere bloggerița are grija de recuperarea ei și se împarte cu toate cunoștințele cu cei peste 5 mii de urmăritori de pe Instagram.

Citește și: Bloggerița Anna Smolnițchi a devenit mămică pentru a treia oară: “Nu o să uit niciodată această zi de naștere. Mi l-a adus pe Luca”

„Sportul, ca și sexul, este interzis în prima lună după naștere. Dar când revii de la maternitate cu o burtică de gravidă în luna a șaptea, vrei sa faci ceva ca să îți ajuți abdomenul să se restabilească, să arate cât mai curând ca până la sarcină. Sau altfel, vrei sa îți fie ușor. Atât. În poză puteți vedea burtica mea după două zile de la naștere ( a treia sarcină). Senzația asta….că e grea, că atârnă…nu e chiar plăcută. Știam că nu e o idee bună să porți corset, altfel mușchii se lenevesc de tot”, a menționat blogeerița.

Anna a publicat și un video tutorial în care arată cum executăm corect un exercițiu care ajută la restabilirea abdomenului după sarcină.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Anna Smolnitchi (@annasmolnitchi)

„Iată va arăt și vouă: un exercițiu foarte simplu, de respirație, prin care se trezesc mușchii proaspetei mămici. Am mai povestit că mușchii abdomenului sunt deconectați de mama natura pentru ca formidabilul nostru corp să poată purta copilul, pentru ca uterul să se extindă și abdomenul să se lărgească, făcându-i loc bebelușului.

Deoarece mușchii abdominali drepți sunt adormiți, exercițiile greșite sau efortul exagerat poate mări diastază abdominala.

În fine!!!! Aici aveți un exercițiu simplu, care trebuie executat mult mai lent, pentru o eficiență mai mare. Tragem burtica la expirație și o lăsăm liberă la inspirație. Am expirat, numărăm până la 5-7 (ținem burtica trasă în interior). Pe mine m-au și durut un pic mușchii, într-una din zile, după ce am lucrat mai intens. După aceeași schema, lucrăm cu perineul, cu pelvisul, pentru a îi întări și pentru a evita incontinența urinară (am avut această problemă după a doua naștere).

Sper ca am aici mămici care au născut recent și pentru care această informație va fi utilă”, a scris Anna Smolnițchi.

În comentarii, Natalia Zabudscaia, specialist în reabilitarea post-partum, a explicat că corsetul nu este bine de utilizat după naștere pentru că: „strânge mușchii și îi strânge spre interior, iar dacă organele interne sunt ușor coborâte după naștere, dar la majoritatea femeilor, datorită faptului că există o mulțime de hormoni de relaxină în corp spațiul din peritoneu devine liber, atunci când copilul se naște, atunci organele interne sunt ușor coborâte și dacă este pus corsetul atunci provocăm o coborâre și mai mare a organelor. Mai mult de atât, corsetul preia funcția mușchilor, care și așa și-au pierdut funcția în urma sarcinii iar dacă nu le oferiți posibilitatea de a lucra, atunci vor apărea și mai multe probleme”.

Însă Natalia spune că corsetul poate fi înlocuit cu bandajarea burtei cu ajutorul unui simplu fular lat, însă rolul lui este să ridice organele în sus dar să nu le împingă în interior.

Foto: Instagram/ Anna Smolnițchi