Bilele din cașcaval reprezintă un deliciu adevărat pentru cină. Există o mulțime de metode de preparare ale acestora și iată una dintre ele. 

Ingrediente:

Cașcaval tare — 200 grame.
Ouă de găină— 3 bucăți.
Usturoi — 2–3 căței.
Făină de grâu — 1-2 linguri
Ulei vegetal
Sare după gust.

Mod de preparare:

1. Rade cașcavalul mărunt.
2. Sărează, pipărează, adaugă ouă și amestecă.
3. Curăță și mărunțește usturoiul. Adaugă usturoiul mărunțit în aluat și adaugă făină dacă e nevoie.
4. Se ia o bucățică de aluat, se formează o bilă și se rolează în făină.
5. Pune bilele pe tigaia înfierbântată și prăjește-le în ulei până se rumenesc. Ulterior, se trec bilele pe o hârtie alimentară pentru a scăpa de grăsimea în plus.
Bilele din cașcaval și usturoi sunt gata!
Poftă bună!

 

Distribuie articolul: