Are un gust special, dulceag şi iute în acelaşi timp, pe care mulţi nu îl plac, dar are beneficii multiple pentru sănătate. Iată ce se întâmplă dacă ai consuma în fiecare zi, într-o formă sau alta, ghimbir, potrivit clicksanatate.ro

Calmează refluxul acid. Multe persoane suferă de această problemă de sănătate, fie din cauza alimentaţiei, fie pur şi simplu din cauza structurii anatomice care favorizează aceasta condiţie. Componente ative din ghimbir sunt utilizate în multe medicamente antireflux, aşa se explică şi rezultatele unor studii potrivit cărora, consumul zilnic sub formă de ceai sau în alte alimente, poate elimina refluxul acid.

Reduce inflamaţia. Aceasta este o reacţie de apărare a organismului, care apare atunci când suntem răniţi sau dacă există o infecţie pe care organismul încearcă să o izoleze pentru a nu aecta şi restul organismului. Deci, teoretic, procesul inflamator este util organismului, dar lucrurile se schimbă atunci când apare inflamaţia cronică, precum cea din artrită. Persoanele cu artită, dar şi cei care au suferit accidente, lovituri, sau alte tipuri de răni, îşi calmează durerea dacă folosesc ghibir în alimentaţie.

Ucide celulele canceroase. Ghimbirul este studiat în acest moment pentru efectele sale asupra celulelor canceroase, fiind privit ca o posibilă soluţie. Până acum, cercetările au dovedit că ucide celulele cancerului ovarian mai rapid şi mai eficient decât chimioterapia. De asemenea, ghimbirul şi-a dovedit capaciatatea de a preveni cancerul de colon prin faptul că reduce inflamaţia la nivel intestinal.

Te poate scăpa de durerile de cap. Indiferent de cauza durerii de cap, ghimbirul contribuie la calmarea durerii. Dacă motivul este o toxinfecţie, atunci ajută prin faptul că neutraliează bacteriile nocive şi îţi trece şi durerea de cap asociată problemei digestive. Dacă motivul sunt greţurile şi ameţelile de dimineaţă, date de sarcină, ghimbirul ajută prin faptul că le calmează. Durerile de cap apărute cu recurenţă la unele persoane, respectiv migrenele sunt de asemenea rezolvate de ghimbir, datorită efectului antiinflamator.

Slăbeşti datorită lui. Corpul stochează grăsime pentru a-şi face o rezervă pentru urgenţe, dar în unele cazuri organismul stochează mult mai mult decât ar fi cazul. În acest situaţii este indicat ghimbirul care intensifică metabolismul şi-l stimulează să piardă din depozitele inutile. Mai mult, după ce ajungi la greutatea dorită, consumul de ghimbir te ajută să o menţii păstrând ritmul metabolic la celaşi nivel, fără să-i permită să încetinească.

Sursa

Distribuie articolul: