Pentru a fi mereu în formă bună, e nevoie să respecți câteva obiceiuri zilnice, care vor contribui la starea ta. Asta face de mai bine de câțiva ani și Valentina Prisăcaru, nutriționist – dietolog. Însă nu a fost întotdeauna adepta unei alimentații sănătoase. În adolescență ținea tot felul de diete care mai târziu au provocat alte probleme. Fumusețea exterioară este direct influențată de sănătatea noastră și de cum arată corpul nostru pe interior. Iar, dacă avem grijă să ne hrănim organismul cu nutrienții de care are nevoie, atunci vom beneficia de toate beneficiile pe care le oferă.

„Secretul formei actuale este stilul meu de viață, rutina zilnică, sport, alimentație și alegerile în fața provocărilor. De mică am îndrăgit sportul și nu am avut nici o perioadă în viața mea în care să nu fi practicat un anumit tip de mișcare: lupte, zumba, fitness, jogging. Deci, sportul este un pilon care îmi susține sănătatea și tonusul corpului.bCu alimentația sănătoasă am o istorie mai lungă”, a spus Valentina Prisăcaru.

Facebook/ Valentina Prisăcaru

„Toată adolescența până la prima sarcină, am mers pe drumul dietelor”

„O metodă total greșită pentru a mă menține în formă. Lipsa de informație îmi dădea încrederea că fac bine, odată ce eram satisfăcută de silueta mea. Totul s-a schimbat după 2 sarcini la rând, atunci când sistemul meu hormonal a suferit schimbări și voința de altădată era la limita de jos – dietele nu mai aveau nici un rezultat. Din acea perioadă a apărut curiozitatea să studiez bazele unei alimentații sănătoase și totul s-a schimbat. Am început să mă alimentez echilibrat și să-mi controlez greutatea chiar dacă îmi permiteam să mănânc absolut orice”, a mai spus nutriționista.

Valentina susține că un factor important în performanțele obținute în fitness și modelarea proporțiilor corporale au fost suplimentele alimentare.

„Vreau să atenționez fetele care fac sport intensiv, dar nu hrănesc corpul cu nutriția necesară, să acorde mai multă atenție acestui aspect. Fie să se informeze de sine stătător sau sa ceară ajutorul unui specialist. Sfatul meu pentru toți cei care vor să fie mereu într-o formă excepțională este – să mănânce corect, să fie conștienți că dimensiunea stomacului e cât un pumn. Faptul că noi trăim foarte extravagant din punct de vedere culinar ne modifică mai repede parametrii. Dar dacă am mânca atât cât avem nevoie, ne-am păstra aceeași siluetă şi aceeaşi energie de la treizeci de ani şi la şaptezeci de ani”, adaugă Valentina Prisăcaru.

Cu ce suplimente alimentare hrănim din interior organismul pentru a avea un corp frumos ?

„Un corp sănătos întotdeauna va arăta bine la exterior, deci toată grija trebuie să pornească mai întâi din interior. Corpul nostru este construit dintr-o multitudine de celule (50 trilioane ) ,fiecare la rândul său trebuie hrănită cu elementele nutritive necesare pentru ai susține funcțiile și ai continua longevitatea. Păr, piele, dantură, unghii, mușchi , organe interne… toate aceste părți ale corpului au capacitatea să se regenereze și dacă noi am hrăni la nivel celular corpul nostru, cu macro și micronutrienți pe măsura normelor, acesta este capabil să reducă aspectul de îmbătrânire”, a mai spus Prisăcaru Valentina, nutriționist – dietolog.

doc.ro

Prima sursă de unde ne orientăm să luăm vitaminele și mineralele necesare organismului este alimentația.

„Aceasta trebuie să fie cât mai naturală, diversificată, nutritivă și să includă: surse proteice, vitamine , fibre, grăsimi sănătoase și fitonutrienți. În cazul în care suntem conștienți că alimentația noastră nu este tocmai hrănitoare pentru celule sau o perioada lungă de timp am avut un regim haotic putem apela la suplimente pentru a reface mai rapid țesuturile și procesele care au avut de suferit”, menționează tânăra.

„Top suplimente pe care eu le consum și care reprezintă o bază esențială de susținere a unui corp în formă și fizic și estetic”

„Vorbim despre surse concentrate de nutrienți sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic. Acestea le consum și eu:

Vitamina C– are diferite proprietăți, care reglementează în organismul uman: schimbul de carbohidrați, formarea hormonilor, f colagenului și osului conjunctiv, controlul lipidelor, participă la sinteza adenozin trifosfatului, oferind astfel producția de energie la nivel celular. La alegerea unui supliment alimentar trebuie să ținem cont ca acesta să fie produs în laboratoare acreditate, profesionale și să ne informăm dacă acea vitamina C este naturală sau sintetică”, a spus Valentina.

csid.ro

Omega 3 includ câteva forme de acizi grași suprasaturați (EPA),(DHA), fiind cei mai eficienți pentru organism. Astfel, reglează metabolismul grăsimilor și colesterolul în sânge, echilibrează funcțiile sistemului imun, nervos și cardiovascular. La alegerea unei Omega 3 calitative fiți atenți la forma acesteia sa fie surse trigliceride și nu esteri etilici care ne pot mai mult dăuna  Licitina.

Aminoacizii- omul modern nu are nevoie de mult timp pentru a explica rolul important al proteinelor în viața umană, la fel de necesar ca aerul și apa. Proteinele sunt formate din aminoacizi.

Clorofila- pigmentul verde din plante care captează lumina solară și efectuează fotosinteza. Puterea de vindecare a plantei verzi a fost cunoscut din timpuri imemoriale. Categoriile de persoane care recomand primordial să suplimenteze alimentația sunt : femeile însărcinate, copiii în perioada de creștere (10-14 ani), bătrânii, sportivii”, adaugă Valentina Prisăcaru.