Castraveții sunt adesea folosiți în prepararea salatelor și a altor bucate, dar mai rar se vorbește despre cât de benefic poate fi sucul acestora. Vezi mai jos câteva motive încurajatoare pentru care e bine să consumi suc de castravete.

Beneficiile castraveților pentru sănătate

În timp ce alte legume depășesc profilul nutrițional al castraveților, aceștia au punctele lor forte. Conțin vitaminele A, C și K, precum și antioxidanți și puțin calciu și fier. De asemenea, oferă un tip de fibră numită lignina, iar studiile experimentale au sugerat aceasta poate proteja împotrivă cancerului care are legătură cu estrogenul, arata Cassetty.

Castraveții întregi, toate legumele în general, oferă beneficii pe care le poți pierde dacă îi transformi în suc. Legumele întregi te ajută te saturi, din două motive: mestecarea hranei și durata mai mare a mesei te ajută te simți sătulă.

Castravetele întreg e mai bun, dar nici sucul nu e rău

Sunt câteva beneficii ale sucului de castravete – orice suc de legume este mai bun decât nimic. Cassetty spune transformarea lor în suc poate fi o soluție pentru cei cărora nu le place gustul unor legume, nu le place le gătească sau trebuie le consume, dar nu au timp se așeze și le mănânce.

E ușor prepari un suc de castraveți acasădaca ai un aparat, doar bagi castraveții înăuntru. Îi poți băga și în blender pentru a face smoothie, astfel reții în piele fibra și nutrienții.

Te ajută castraveții la slăbit?

Au puține calorii, putini carbohidrați și sunt plini de apa, așa da, pot face parte dintr-o dietă bazată pe controlul caloriilor sau dintr-una fără carbohidrați, deci pot fi de ajutor în menținerea greutății.

Adaugă felii de castravete în apă pentru un plus de savoare

Apa de castravete are beneficiile ei. Dacă ai nevoie bei mai multă apă, poți lupta astfel cu oboseala indusă de deficitul de hidratare. Poți să infuzezi apa cu castravete pentru a-i da un gust diferit.

Sursa: AndreeaRaicu.ro