Lumea tot mai mult vorbește despre mentorat, despre coaching sau despre consultanță. Mentoratul este o relație specială, care aduce beneficii ambelor părți. Este nevoie doar de entuziasm și găsirea unei persoane potrivite pentru tine.

Ce reprezintă mentoratul?

Care este impactul mentoratului asupra comunității din care facem parte? Care este diferența între mentorat, coaching și consultanță? Aceste aspecte dar și altele au fost abordate de către Dana Muntean, Valeria Bolocan, Sanda Condratiuc și Ina Bogatu, în cadrul unei sesiuni informative realizate de MentorMe Lab.

Dana Muntean este fondatoarea MentorMe.

În prezent este Client Partner la Workplace from Facebook. În afară de Moldova, Dana a lucrat și în Londra, New York & Washington DC, în cadrul companiilor: Google, Next Jump, The Royal Society of Arts, The Carnegie Council for Ethics in International Affairs și The QED Group. Ea și-a făcut studiile de masterat la Universitatea Warwick, în domeniul managementului în industriile creative.

„E important să înțelegem că o relație de mentorat începe în momentul când ai de identificat o problemă sau obiectiv la care dorești să lucrezi. Un mentor este un lider experimentat într-un domeniu, care pot să te ajute cu sfaturi, experiență și să te ghideze pentru ca ă nu repeți aceleași greșeli și să te miști cu o vitează mult mai rapidă pe linia profesională. Mentoratul este un parteneriat unde ambele părți învață.”

Ina Bogatu este coach certificat ICF la nivel ACC, specializat pe leadership, vânzări și carieră.

Are studii avansate în coaching și managementul carierei la Birkbeck, University of London. În prezent, Ina este studentă doctoral în Business and Management la Oxford Brookes University. Proiectul de cercetare are ca subiect dezvoltarea identității profesionale a coach-irilor.

„Într-o sesiune de coaching ești ajutat să descoperi mai mult, să fii mai conștient de anumite tipare de gândire sau de acțiunile pe care le ai. Ești ajutat să-ți clarifici scopurile pe care le ai și să-ți elaborezi un plan de acțiuni pentru a atinge scopul.  Un coach este un specialist pe probleme psihologice.”

 

Află mai multă informație despre mentorat, coaching, consultanță din video-ul produs de MentorMe LAB:

MentorME este o organizație non-guvernamentală, fondată în 2018 de niște tineri entuziaști din Moldova pentru a promova puterea mentoratului în rândul tinerilor.

Distribuie articolul: