În Statele Unite ale Americii, operațiile estetice au devenit un obicei, pe lângă o alimentație sănătoasă și exerciții fizice. Cele mai utilizate proceduri estetice solicitate de către bărbați sunt rinoplastia, ginecomastia și otoplastia.

Chirurgia estetică nu mai este dominat de femei. Cele mai recente cercetări privind pacienții arată faptul că numărul bărbaților care apelează la chirurgia estetică este într-o continuă creștere.

„Motivele pentru care se apelează la chirurgia estetică sunt de multe ori aceleași, la ambele sexe. Își doresc să arate bine, să arate tineri, să nu fie constrânși de imperfecțiuni și să-și clădească o mai bună încredere de sine. Imaginea contează la fel de mult, însă fiecare dintre noi suntem unicii și putem plecă de la dorințe, temeri sau neplăceri diferite”, afirmă Ion Zegrea, medic Primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă la o clinică din București.

Citește și: Ai grijă de spinare ca să ai un chip frumos. Cosmetologii împart rețete de îngrijire a feței

De asemenea, dacă până acum câțiva ani bărbații nu interveneau asupra îmbătrânirii lor, acum sunt mai atenți la imagine și preferă să folosească metode estetice pentru a-și ascunde imperfecțiunile, cel mai adesea ridurile. Multe meserii creează și mici competiții între generații, iar adulții sunt puși în situația de a se compară, nu doar din punct de vedere profesional, dar și fizic, cu cei mai tineri. Unele dintre aceste domenii sunt legate de social media și întâlniri cu clienți.

Sunt și cazuri în care efectele avansate ale îmbătrânirii celor din jur, a colegilor, mai ales a persoanelor cu vârste apropiate au determinat dorință de a apela la proceduri estetice, dintr-o mai bună conștientizare a acestui fenomen. Involuntar avem această tendința de a ne compară, mai ales în privință modului în care arătăm și a stilului de viață pe care o adoptăm, dar poate fi vorba în același timp de instinctul de a deveni cea mai bună versiune a noastră, iar în aceeași categorie să între aspectul fizic.

Vezi și: Sportul nu îți tonifiază sânii, însă vaccumul mamar – da! Cosmetologul ne spune cum funcționează