Frumusețea și tinerețea chipului încep de la spinare, este convinsă Marina, stabilită cu traiul la Roma de 12 ani. Tocmai de aceea, înainte de a masa fața, Marina are grijă de spate. Noi am cunoscut-o la campionatul de cosmetologie, parte din evenimentul Beauty Fest. Uleiurile esențiale și 8 ani de experiență sunt arma secretă a Marinei care se pricepe la întinerirea femeilor trecute de 50 de ani.

Mariana Guler, cosmetologă: „Expresia feței, luminozitatea ei mult depinde de contracția spinării. Toată ziua suntem așezați în oficiu, spinarea e afectată oricum. Tratamentul se face la 360 de grade: masaj la față, la spinare, masca specifică anti age.”

cosmetologie 4

Acolo unde sunt fete, nu există secrete, așa că am întrebat-o pe Mariana dacă drumul ei spre salonul de cosmetologie din Roma a fost lin.

„Eu ajungând la 19 ani, m-am gândit că am făcut și eu munca pe care o fac mamele noastre, m-am gândit sunt tânără, trebuie să fac ceva mai special. Îngrijeam de o bătrânică la 19 ani, am făcut curățenie la italieni, m-am căsătorit, apoi am făcut studiile în cosmetologie.”

Să știți că noi nu am mers numai cu uitatul și pălăvrăgitul la campionat. Am cules câteva tehnici de masare a feței, accesibile pentru orice femeie, chiar și acasă, în pat sau în fața televizorului. Nu vă leneviți, masați fața, dar mai ales gâtul care trădează vârsta, la fel ca mâinile.

cosmetologie 1

Carina Tarasov, cosmetolog: “Când aplicăm cremă zilnic, fie zi fie seară, pot recomanda câteva tehnici de aplicare, cu degețelele dvs punctați fața, fruntea trebuie să o relaxăm după o zi grea de muncă, cu mișcări în sus, nu vă temeți să apăsați, stimulați circulația sangvină, conform creșterii sprâncenelor, tapetăm zona, e foarte finuță, supusă îmbrătrânirii, chiar și la vârsta de 20 de ani.”

Marina Vlad are doar 21 de ani, dar se mândrește cu 3 ani experiență în cosmetologie. Arma ei nu sunt doar mâinile dibace, ci și aparatul de remodelare a corpului prin criolipoliza. Cică sunt suficiente 2 ședințe ca să vezi cum se topește țesutul adipos. 

„Este unicul în Republica Moldova, pe piață doar noi îl avem. Funcționează pe bază de vacuum, atrage surplusul de grăsime, emană freon, freonul îngheață celulele, cele înghețate sunt celulele moarte, se elimină natural prin urină timp de 14 zile. E un fenomen absolut natural. Noi cumva facem o moarte celulară programată.”

Beauty fest se află la prima ediție și cuprinde 4 campionate: campionatul internațional de hairdressing , campionatul european de cosmetologie,  de epilare și spa/masaj.