Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 60 de ani. Cu această ocazie, în curtea Kensington Palace a fost dezvăluită statuia din bronz a Prințesei Inimilor. Cei care au avut onoarea de a o dezvălui au fost chiar fii ei: Prințul William și Prințul Harry, care a zburat săptămâna trecută, special pentru acest eveniment, la Londra.

Prințul Harry și prințul William și-au lăsat astăzi deoparte propriile divergențe pentru a dezvălui statuia, un memorial permanent al iubitei lor mame, în ziua în care aceasta ar fi sărbătorit cea de-a 60-a aniversare. „În fiecare zi, ne dorim să fie încă cu noi”.

Solicitată încă 2017 de către cei doi nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, statuia a fost ridicată în grădina scufundată de la Palatul Kensington, unul dintre locurile preferate de Prințesa Diana. La vremea comenzii, cei doi au spus că speră ca monumentul să-i ajute pe vizitatorii palatului „să se gândească la viața și moștenirea lăsată” de mama lor.

Statuia din bronz, realizată de sculptorul Ian Rank-Broadley, o arată pe Diana cu brațele în jurul a doi copii și se înalță mult deasupra fraților William și Harry.

Ducii au părut foarte relaxați și au discutat atât între ei, cât și cu rudele prezente la eveniment, zâmbind mult.

La 90 de minute după inaugurare, Harry a fost văzut părăsind locația, dar nu se știe dacă se îndrepta spre Frogmore Cottage sau spre Aeroportul Heathrow.

Sperăm că această revedere, care a fost prima după înmormântarea bunicului lor, să fie una de împăcare.