Sergiu Iordachi ne dezvăluie ce semnifică, din punct de vedere astrologic, dificultățile cu care se confruntă omenirea în această perioadă, dar și care este, de fapt, mesajul pe care ni l-a adus coronavirusul… 

Evenimentele din ultimul timp cu siguranță nu au lăsat pe nimeni indiferent, ba mai mult, ne face să recunoaștem că mesajul pe care l-a adus coronavirusul este să ne curețe și să ne purifice convingerile și mentalitatea învechită. Precum Covid-19 afectează plămanii, în astrologie ei sunt în analogie cu semnul Gemenilor (organe pereche), dar și cu Racul (localizați în torace).

Interpretarea acestei semnificații zodiacale este că lumea a atins un punct culminant când suferă de lipsă de empatie și compasiune, de înțelegerea și grija pentru aproapele său, s-a îndepărtat de la valorile familiei, de la rădăcinile sale, trăind zilnic agitată într-un haos și otrăvire de informații inutile.

Întrucât plămânii sunt unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, aceștia sunt direct legați de viață, de dorința de a trăi și de capacitatea de a ne bucura de viață. Încălcarea funcției acestora ne sugerează că o persoană este chinuită de un fel de durere mentală, tristețe, simte disperare sau dezamăgire și nu mai vrea să trăiască. Sau poate simte că o situație sau o anumită persoană o împiedică să respire adânc. De asemenea, poate avea sentimentul că a fost condusă într-un punct mort, fiind lipsită de libertatea de acțiune. Cu cât îneacă în sine un protest împotriva oricărei situații forțate, dorind să rămână o persoană inteligentă, cu atât boala va face mai dificilă respirația.

Problemele cu plămânii își pot face apariția și în cazul în care o persoană se teme să moară sau să sufere, sau să vadă cum moare sau suferă cineva apropiat. Atunci când o persoană începe să creadă că este mai bine să moară decât să trăiască, se privează de dorințele care sunt principalul aliment pentru corpul emoțional. Cel care se teme să moară, de asemenea, îi este frică să moară pentru ceva, adică să nu mai facă ceva și, prin urmare, nu-și permite să se dezvolte, să treacă la nou. Orice schimbări radicale provoacă frică și suprimă entuziasmul. Tot ceea ce li se întâmplă plămânilor are un sens metafizic foarte important.

Dorința de vindecare trebuie să fie mai mare decât dorința de a sta în boală. Cu cât problema fizică este mai gravă, cu atât persoana trebuie să acționeze mai hotărât. Corpul nostru dorește să respirăm adânc, să ne recâștigăm dorințele și să începem să apreciem viața. Mintal, să acceptăm și să primim cu bucurie într-un echilibru tot ce ni se oferă în viață. Să inspirăm liber ideile divine, pline de respirație și rațiune a vieții.

Pe fundalul astrologic al evenimentelor din semnul Capricornului (opus Racului – semnele întotdeauna transmit mesajul în pereche pe axul zodiacal), avem tripla conjuncție întâlnită o dată la 36-37 ani dintre Jupiter, Satrun și Pluton, cărora li s-au asociat planetele personale, precum și influența fatidică a coridorului de eclipse de la început de an – măsurile de izolare întreprinse de unele state atinse de pandemia coronavirus, restrictive dur și provocatoare de isterie în masă (de care răspunde Marte, care traversează Capricornul până pe 30 martie).

Este tocmai un moment oportun de a ne interioriza, de a face o schimbare de conștiință și de a aduce armonia în relațiile noastre cu noi și cu cei din casele noastre. Odată cu ieșirea pe data de 5 mai a Nodului Sud Lunar din semnul Capricornului sperăm că vom înțege mesajul.

Autor: Sergiu Iordachi, astrolog