Mijlocul lunii decembrie ne aduce un eveniment astral deosebit. Luna noua în Săgetător care coincide și cu o eclipsă totală de Soare. Eclipsele solare, ca și lunile noi, sunt evenimente puternice care deschid ușa către un nou portal de energie. Ce schimbări aduce acest fenomen în viețile noastre, a povestit astrologul Cristina Oxentii, fondatoare Astrodiamond, pe pagina sa de facebook. 

„Începem săptămâna cu eclipsă totală de Soare din Săgetător, care marchează tranziția de la vechi către nou, de la trecut către viitor!

Fenomenul astronomic se produce pe gradul 23 în Săgetător, în data de 14 decembrie, la ora 18:15 (ora Moldovei). Numerologic vorbind, cifra 5 (de 2 ori) simbolizează schimbările radicale, care urmează în viața noastră, eclipsa fiind urmată de marea conjunctură astronomică între planetele Saturn și Jupiter, care tranzitează și ele, în câteva zile, semnul Vărsătorului, al Noului și Progresului.

Săptămâna care precedă eclipsa, aduce multă energie și adrenalină, de parcă am vrea să reușim să facem tot ce n-am făcut în ultimul an. Suntem încurajați în acest sens, de energia lui Marte aspectat frumos cu Soarele. Însă, ziua de luni, ar fi bine să o petrecem liniștit și chibzuit pentru că energia acestei eclipse va fi cu noi mult timp înainte.

Nimic nu este întâmplător! Eclipsa se produce alături de nodurile lunare carmice și explică importanța ei în existența noastră de mai departe. Putem spune că încheiem un ciclu de 18 ani, a unei situații, a unui concept (depinde de harta natală a fiecărui om în parte), început încă în decembrie 2001. În această perioadă se deschid orizonturile, se deschid ochii cu privire la lucruri cărora nu le-am acordat atenție anterior.

Având în vedere că avem o Lună Nouă cu implicarea nodului lunar de Sud, ni se lansează propunerea de a lăsa trecutului lucruri, proiecte și oameni care nu ne mai fac bine ori cu care nu mai putem merge înainte. Așa că încheiem niște capitole din viața noastră, pentru a putea deschide uși noi. Unele situații pot fi percepute ca pierderi, dar nodurile carmice fac lucrul în locul nostru și ne eliberează de ceva care ne blochează dezvoltarea.

Eclipsa se produce în Săgetător, care simbolizează viitorul, iar Luna Nouă – începuturile. Ar fi bine să utilizăm săgeata lui pentru a putea ochi departe înainte, cu scopuri mărețe către un viitor prosper. Eclipsa se produce în zodia patronată de planeta Jupiter, aducătoarea de noroc și expansiune. Așa că mulți dintre noi vor avea parte în viața lor de extindere pe anumite sectoare a le vieții, în funcție de harta natală.

Dacă aveți Soarele, Luna ori Ascendentul pe gradul 23, în viața voastră se vor produce evenimente emoționante majore, care se întamplă destul de rar. Schimbări majore se vor produce și în viața celor născuți între 9 – 19 decembrie. Pentru că eclipsa totală de Soare se produce în preajma zilei voastre de naștere, efectul ei o veți simți pe parcursul următorului an.

Avem posibilitatea să punem fundamentul a ceva frumos și de durată, iar primele rezultate vor fi vizibile deja în luna mai, pe 26, când vom avea o Lună Plină, tot în Săgetător.

Eclipsa ne va ajuta să trecem la o nouă stare de lucruri, să ne schimbăm viziunea, mentalitatea, credința și valorile. În rezultat, vom deveni oameni noi, atât pe dinăuntru, cât și pe dinafară.”

 

Distribuie articolul: