O rețetă simplă cu ceafă de porc. Fiind marinată și prăjită sau coaptă corect, ceafa rămâne fragedă și face o crustă perfectă.

Ingrediente:

5 felii de ceafă de porc,
sare,
piper.

Pentru marinată:

1 ceapă tăiată julien,
3-4 căței de usturoi tocați,
500 ml bere,
1 linguriță paprika,
2 linguri ulei,
1 ardei gras roșu tăiat mărunt,
1 lingură de tarhon mărunțit,
câteva fire de rozmarin verde tăiate mărunt,
felii de mămăligă fripte.

Freacă feliile de carne cu sare, piper și paprika, după gust. Amestecă uleiul, berea, ceapa, usturoiul, ardeiul și ierburile aromatice și toarnă-le peste carne. Acoperă cu folie și dai la frigider pentru cel puțin o oră. Încinge grătarul sau tigaia și pune bucățile de carne până se rumenesc pe ambele părți. Se dau deoparte și se lasă acoperite 10 minute. Serviți friptura cu felii de mămăligă.

Poftă bună!

 

Distribuie articolul: