Mulți din noi sunt cu gândul deja la vară, care se apropie cu pași repezi și toate eforturile noastre sunt depuse pentru a ne scoate cămășile cu mândrie totală. Mergem câteva zile la sală și vrem să menținem o rutină. Scopul este de a elimina acel exces de grăsime și de a ne marca abdomenul. Ne-am urcat pe banda de alergat si am inceput sa alergam din greu, am transpirat si am ajuns la limita, nu am mai suportat, ne-am oprit si efortul a fost imens. Cu toate acestea, cel mai probabil nu am rezistat mai mult de 10 minute și marea alergare a fost degeaba.

Dacă suntem persoane sedentare, trebuie să fim conștienți că metabolismul nu știe să folosească grăsimea ca sursă de energie, așa că trebuie să o învățăm incluzând activitatea fizică și alergatul progresiv și, în plus, să o hrănim corect.

Modul corect de a obișnui corpul cu exercițiile fizice
Pentru a obișnui metabolismul să folosească grăsimea ca sursă de energie, trebuie să acumulăm volum de exerciții la intensitate moderată, asta înseamnă că este de preferat să faci exerciții cardio la 60% din capacitatea ta pentru ca organismul să se obișnuiască. Astfel, odată cu trecerea timpului, rezistența va crește, astfel încât puterea va crește cu 60% față de început.

Cea mai bună alternativă pentru a afla care este 60% al tău este să faci un test de stres în care zonele tale de antrenament sunt indicate de ritmuri și ritm cardiac. De asemenea, ar trebui să excludeți orice boală despre care nu știți.

De ce este convenabil pentru tine să rulezi la 60% din capacitatea ta?

Pentru că metabolismul tău trebuie învățat să folosească grăsimea ca sursă de energie, iar acest lucru se poate realiza doar prin obișnuința treptat cu exercițiile fizice.

Când exercițiul este de intensitate mai mare, ceea ce se consumă este glicogenul muscular și, odată epuizat, intri în catabolism, ceea ce înseamnă că în loc să folosești grăsimile, ceea ce faci este să uzești mușchiul.

Ce trebuie mâncat pentru ca acest lucru să funcționeze cu adevărat?
Se întâmplă adesea ca cineva care începe să facă activitate fizică, cu motivația momentului, să scadă cantitățile pe care le mănâncă, prin urmare să consume mai puține calorii și, cu aceasta, nu reușește decât să ajungă ca organismul să rețină puținul pe care îl mănâncă și să se întoarcă. se transformă în grăsime. Teribila greseala!

Ceea ce ar trebui să faci este să menții același volum de calorii în timp ce controlezi aportul de carbohidrați, pentru a promova consumul de grăsimi.