Dacă v-a părut că asta e cărniță, atunci vă înșelați amarnic. Aveți în față „aripioare” din conopidă. „Mie mi-au plăcut la nebunie, anume în compania sosului alb. Îmi pare rău că nu am dublat ingredientele, să am de mâncat mai multe. Din start, avertizez, nu sunt prăjite, ci coapte! Așadar, sunt sănătoase”, notează pe contul său de Instagram jurnalista Anna Smolnițchi.

Ingrediente aripioare:

„1 căpățână mică de conopidă
1/2 cup făină (eu am folosit făină integrală)
1/2 cup lapte de migdale (am zdrobit in blender un pumn de migdale în apă, cât sa acopere nucile)
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță piper
1/2 linguriță praf de usturoi
1 cup pesmeți
1 linguriță piper cu lămâie

Sosul dulce Buffalo:

1/2 ceașcă de oțet
1 lingură unt vegan (răsfoiți pe profilul meu, veți găsi rețeta, e simplă)
1 linguriță praf de usturoi
2-3 linguri sirop de arțar (eu am folosit miere)

Modul de preparare:

1. Încălzim cuptorul (230 grade).
2. Despicăm floricele de conopidă, nici mari, nici prea mici.
3. Într-un bol, amestecăm făina, laptele de migdale, sarea, piperul negru, praful de usturoi.
4. Într-un bol separat, punem praful de pesmeți.
5. Trecem floricelele de conopudă prin anestecul din făină si lapte, apoi prin pesmeți, punem toate floricelele pe o tavă de copt, unsă cu ulei.
6. Coacem timp de 22 minute. E important să avem cuptorul fierbinte înainte de a pune acolo conopida.
7. Pregătim sosul dulce Buffalo. Scoatem floricelele din cuptor și le scăldăm în sosul dulce. Cum preparam acest sos? Punem pe foc, într-o cratiță, toate ingredientele. Le aducem la fierbere, le păstrăm pe foc 2-3 minute. Aici puteți pune si un sos iute, dacă nu va temeți de foc 🙂
8. Le punem din nou în cuptor pentru 5 minute.
9. Le scoatem din cuptor si le servim imediat cu sosul ranch vegan. Imediat va spun ingredientele.

Sosul ranch (de fermă) vegan îl amestecăm în blender:

1 ceașcă nuci caju înmuiate peste noapte
3/4 ceașcă de apă
3 căței de usturoi
1 lingură zeamă de lămâie
1/2 linguriță usturoi uscat
1/4 linguriță piper negru
½ linguriță sare

Atât! Noi le-am servit cu piure din cartofi, dar și orezul ar fi potrivit. Cu salata la sigur nu dați greș”, mai scrie Anna.

Vedeți rețeta originală AICI.