Ieri, 18 decembrie, a avut loc meciul final al Campionatului Mondial de Fotbal, desfășurat la Qatar. A jucat Argentina cu Franța. Mulți s-au așteptat ca echipa națională a Argentinei va lua trofeul. Așa și s-a întâmplat. Argentina a devenit campioană mondială la fotbal. 

Conform DIGI24, căpitanul selecţionatei Argentinei, Lionel Messi, a fost desemnat de FIFA cel mai bun jucător al ediţiei 2022 a Cupei Mondiale de fotbal, din Qatar, duminică seara, după ce şi-a condus echipa la câştigarea trofeului în finala cu Franţa.

Astăzi, presa internațională a tot scris despre evenimentul sportiv de aseară. Astfel, Argentina și Lionel Messi, au fost titluri de știri.

Dar cine este Lionel Messi? Pe lângă ce se scrie în presă. Recomandăm trei cărți ce fac referință la biografia și activitatea celebrului fotbalist, Lionel Messi.

Ce poti sa mai spui despre Leo, dupa ce il vezi jucand? Singurul lucru rămas de spus este ca Messi e pur si simplu cel mai bun. Si aceasta este o concluzie unanima. Atat de mult, incat, pentru prima data, mass-media engleza si cea argentiniana sunt de acord, ambele folosind cuvantul “rege” pentru a-l descrie.

Messi este un portret revelator al unui fotbalist rapid, ingenios și uluitor. Caioli dezvăluie, prin declaratiile în exclusivitate ale părinților, familiei, antrenorilor, colegilor, dar si ale lui Messi însuși, un personaj complex, extrem de talentat dar și modest, jucător genial, dar și om remarcabil.

„Messi. Povestea băiatului devent legendă” de Luca Caioli. Cartea a apărut la editura Preda Publishing.

Cartea poate avea ediții diferite. Dacă ești pasionat de fotbal, or dacă ești interesat să afli biografia și activitatea celebrului fotbalist argentinian, ești invitat să citești această carte.