Potrivit presei, legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona a decedat. Avea 60 de ani. Cu această ocazie, Argentina a declarat trei zile de doliu.

Maradona a decedat din cauza unui stop cardiac. La începutul lunii noiembrie, a fost internat în spital, în timpul examinării, medicii au descoperit un hematom subdural (hemoragie cerebrală), după care a fost operat de urgență. După ceva timp a fost externat și a continuat tratamentul acasă.

Ultima dată când Diego Maradona a apărut în public a fost pe 30 octombrie, la meciul turului 1 al campionatului argentinian. În cinstea aniversării a 60 de ani ai fotbalistului, echipa sa „Gimnasia și Esgrima” și „Patronato” s-au întâlnit pe teren.

Diego Maradona este recunoscut ca unul dintre cei mai buni fotbaliști ai secolului XX. În 1986, în echipa națională a Argentinei, a devenit campion mondial. Legendarul sportiv a câștigat Cupa Italiei, Cupa Spaniei și Cupa UEFA. Are 687 de meciuri și 363 de goluri. A fost și antrenorul echipei naționale a Argentinei.

Sursă: glamour.ru