Dragostea pentru sport se ascunde uneori în ADN, iar o mamă pasionată de fitness cu singuranță își va inspira și fiica să-i calce pe urme. Esther Fairfax e un exemplu relevant. Englezoaica de 82 de ani este moștenitoarea unei celebre antrenoare, iar felul în care arată în al nouălea deceniu de viață vorbește de la sine.

Esther Fairfax este fiica nemțoaicei Lotte Berk – antrenoare de fitness și autoare a tehnicii barre. În ciuda faptului că are 82 de ani, Esther are săptămânal pe agendă câteva antrenamente la un studio propriu, iar felul în care arată este pur și simplu incredibil.

esther02

„Sunt ca un copil de 5 ani, care vrea să aibă 6 ani pentru a se mândri mai mult. Eu vreau să am 83 de ani și apoi să am 84, pentru că acesta este sensul realizării. Sunt încă aici și încă lucrez! Mănânc sardine, câte jumătate de banană, iar unul din exercițiile pe care le practic e intitulat „Pluto Snuffels” sau „Good Dog”.

Mama mea era chiar mai obraznică decât mine, însă eu sunt fiica ei,  nu pot să fiu așa. Când am început să practic fitness-ul, totul era o glumă. Dar cultura s-a schimbat în totalitte. Acum toată lumea pare să vrea să practice exerciții. Dacă asta devine parte din rutina, viața și strategia ta de sănătate și bunăstare, începi să întinerești”, spune eroina, într-un interviu oferit pentru SELF.

Chiar dacă mama sa a murit în 2003, la vârsta de 90 de ani, Esther îi păstrează vie tehnicile de antrenament, iar în cei 47 de ani, de când predă cursuri, a reușit să vadă rezultate uimitoare.

Engezoaica de 82 de ani susține că sportul este un adevărat izvor al tinereții. Vedeți și voi câtă dreptate are!

Foto: lotte-berk.com, newyorkrag.com, Instagram, ÜBER TINA GRAF

Distribuie articolul: