Ochii îi utilizăm cel mai mult pe parcursul zilei dintre restul organelor de simț. Muschii globului ocular și cristalinul se numără printre organele care “muncesc” cel mai mult la nivelul globilor oculari.


Atunci când privim lucruri aflate în apropriere, sub 50 cm de globii oculari, cristalinul nostru este încordat. Atunci când lucrăm cu hârtii, citim mult sau lucrăm la calculator peste o oră se instalează oboseala oculară. De asemenea, cei care lucrează timp îndelungat la calculator uită să clipească, dezvoltând sindromul ochilor uscați.

Mengetahui Penyakit Katarak – Penyebab, Gejala, Pengobatan

Antrenând mușchii ochilor, îmbunătățești în timp eficiența lor, faci ca presiunea sângelui de la nivelul ochilor să crească astfel încat ochii să fie hraniți cu nutienți în mod corespunzător și nu în ultimul rând, când faci exerciții pentru ochi îți întărești și relaxezi mușchii oculari.

În continuare îți prezentăm câteva exerciții pentru ochii obosiți, pe care va trebui să le aplici în fiecare dimineață imediat după ce te trezești și te speli pe ochi și în fiecare seara înainte de a te culca, timp de cateva zile.

Exercitiul 1
Când trebuie să privești atent ceva pe o perioadă mai îndelungată (cum ar fi monitorul calculatorului, cartea pe care o citești, când conduci etc), adu-ți aminte să clipești la fiecare 4-5 secunde. Acesta ar trebui să-ți devină obicei! Acest obicei nu doar că îți va rezolva problema cu spasmele oculare dar va împiedica și apariția sindromului de ochi uscat. Clipitul îți va lubrifia ochii și îți va relaxa mușchii oculari, iar acesta este cel mai important tratament pentru orice tip de spasm ocular.

Exercitiul  2
Acest exercițiu constă în masarea zonelor de sub sprâncene care se află de-o parte și de alta a nasului, acolo unde se termină podul nasului. Odată ce ai identificat aceste zone, masează-le circular cu degetele mari. Masează intens circular de minim 10 ori în direcția acelor de ceas și de minim 10 ori contrar acelor de ceas. În timp ce masezi, susține masările circulare, ținându-ți degetele arătătoare pe frunte. Astfel, exercițiul va fi mai eficient.

Vezi și: Dacă nu ai timp de sport, fă aceste exerciții din pat! Vei pierde doar 5 minute

Exercitiul 3
Închide ochii și masează pleoapele circular în ambele sensuri cu degetele arătătoare. Acest exercițiu este mai eficient dacă folosești doua degete: cel arătător și cel mijlociu – la fiecare ochi. Masează circular într-un sens timp de 20-30 de secunde fără să apeși prea tare. Dupa aceea, ia o pauza de 10 secunde și apoi închide din nou pleoapele și masează-le circular în celalalt sens pentru înca 20-30 de secunde. Desigur, tu poți să prelungești aceste perioade de timp dacă îți este confortabil. Poți ajunge lejer și la un minut.

991221039
Acest exercițiu ți-l recomandăm în special seara când ochii îți sunt mai obosiți, iar dacă ai de citit ceva sau de lucrat și simți cum îți obosesc ochii, neapărat să aplici acest exercițiu pentru reînvigorarea lor. Vei simți diferența! În felul acesta sigur vei simți o ameliorare, o relaxare și chiar o acuitate mai bună a vederii.

Citește și:3 exerciții pentru brațe frumoase

Sursa: vedereperfecta.com