Apa infuzată este din ce în ce mai populară, multe femei folosind-o atât pentru hidratare, cât și pentru detoxifiere. Aceasta presupune infuzarea fructelor, legumelor sau diferitor plante în apă.

Apa infuzată este aromată, fiind mai gustoasă decât apa simplă și nu conține calorii, ceea ce înseamnă că nu îți sabotează dieta și eforturile pe care le depui pentru a arunca din kilograme.

Beneficiile apei infuzate

Stimulează eliminarea kilogramelor în plus – asta pentru că apa infuzată este mai gustoasă, vei consuma mai multă. Se știe deja că hidratarea este extrem de importantă în menținerea ritmului alert al metabolismului, ceea ce înseamnă că apa infuzată te va ajuta să arzi caloriile într-un ritm accelerat.

Mai mult decât atât, setea este adesea confundată cu foamea, ceea ce înseamnă că de multe ori ai tendința de a ronțăi ceva atunci când îți este sete.

Îmbunătățește sănătatea digestivă – hidratarea reglează tranzitul intestinal, combătând constipația, însă apa infuzată este la fel de benefică pentru sănătatea digestivă.

Mituri cu privire la apa infuzată, demontate

Are proprietăți detoxifiante – organismul are propriile sisteme de detoxifiere, iar apa infuzată nu are niciun efect asupra acestora.

Echilibrează pH-ul organimsului – nu există cercetări concrete în acest sens.

Apa infuzată poate fi pregătită cu orice tip de fructe, legume sau plante. Aceasta poate fi consumată pe tot parcursul zilei.

În comerț se găsesc tot felul de recipiente pentru apa infuzată, care îți permit să te bucuri de gustul acesteia fără să fie nevoie să o strecori înainte de consum. Un asemenea recipient poate fi ținut în geantă pentru ca tu să nu uiți să consumi apa pe tot parcursul zilei.

Sursa: doc.ro

Distribuie articolul: