Foarte multe persoane se confruntă cu anxietatea, în special în această perioadă, cauzele fiind: pandemia de coronavirus, distanța socială și depărtarea de viața obișnuită. Totuși, dacă nu te simți bine, ești neliniștit, nu te simți în siguranță, ai teamă, nu dormi bine, nu înseamnă că ai anxietate toate aceste lucruri pot fi și de la stres.

Stresul și anxietatea sunt stările care se aseamănă, de aceea trebuie să cunoști și să controlezi ce se întâmplă cu corpul tău.

Iată câteva semne utile în recunoașterea stresului și a anxietății:

  • Modificări ale pattern-ului de somn sau alimentar (insomnie, treziri frecvente, somn de slabă calitate, inapetență sau mâncat în exces)
  • Stări de îngrijorare excesivă
  • Iritabilitate
  • Atacuri de panică
  • Blocaje de respirație
  • Senzație permanentă de nod în gât

Foto: secom.ro

Este important să știm că doar noi deținem controlul asupra propriei noastre reacții.

Iată cum poți menține stresul și anxietatea sub control:

  1. Nu te teme niciodată să mergi la o ședință de terapie. Sfatul unui profesionist te va ajuta să îți depășești temerile mai rapid decât ți-ai imagina.
  2. Practică absolut în fiecare zi exerciții de respirație controlată. De exemplu, respirația profundă în 3 timpi este cea care reduce cel mai rapid stresul și anxietatea.
  3. Adoptă o rutină a somnului. Încearcă să adormi și să te trezești la aceeași oră, pentru ca organismul tău să se odihnească la fel în fiecare zi. Un somn echilibrat este unul de minim 8 ore.
  4. Alimentația trebuie să fie echilibrată. Nu consuma dulciuri, alimente fast food, tutun sau alcool atunci când ești stresat. Vei ajunge să asociezi asta cu fiecare moment greu din viața ta. Apelează la un măr sau la un morcov de fiecare dată când simți că ești stresat.
  5. Fă mișcare în aer liber sau mergi zilnic la sală, chiar și 30 de minute. Este dovedit că mișcarea reduce stresul.
  6. Practică exerciții de meditație mindfulness. Poți alege ședințe de stretching și yoga.
  7. Axează-te doar pe aspectele pozitive ale vieții tale. Optimismul alungă stresul.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: