Anxietatea se pitește în corpul tău și îți spune: „nu ești în siguranță acum”. Citind acest material, vei putea înțelege dacă există sau nu anxietate în corp, și de ce nu mintea e partea cea mai anxioasă din noi.

Imaginează-ți că ești un Neanderthal, care face o plimbare prin câmpuri. Deodată, din tufișurile din apropiere, auzi un tigru. Într-o nanosecundă, întregul corp reacționează. Pulsul se accelerează, respirația devine superficială, pupilele ți se dilată, corpul începe să producă adrenalină.

Însă, într-un final, înțelegi că nu era niciun fel de tigru, ci un animal minuscul.

Acum corpul tău este pregătit pentru fugă sau luptă, inima ta bate într-un ritm alert, ești plin de adrenalină, dar nu există niciun pericol. Acesta este corpul nostru atunci când este vorba despre anxietate.

Poți să înlocuiești tigrul (inexistent, de altfel) cu: rețelele de socializare, traficul infernal, schimbările în politică, pandemia Covid-19, banii, îngrijirea copiilor, schimbările climaterice, stresul de la locul de muncă sau drama din familie. Dacă ți-ai imaginat toate aceste lucruri, atunci ai văzut de ce anxietatea este cea mai frecventă boală mintală. În esență, oamenii secolului 21 sunt o grămadă de „neanderthalieni”, mereu înspăimântați. 

Când suntem într-o situație de stres sau de panică, creierul este ultimul care conștientizează că ceva nu este în regulă. „Creierul gânditor nu decide dacă suntem stresați, dacă ne simțim amenințați sau provocați, toate acestea aparțin instinctului de supraviețuire”, spune Stanley.


Deci, dacă dorești să îți analizezi și să-ți înțelegi anxietatea, cea mai exactă hartă va fi corpul, nu gândurile.

Foto: google.com
Sursa: medium.com

Distribuie articolul: