La capitolul ingeniozitate, Angelina Jolie ia nota 10! Actrița a vândut unul dintre cadourile primite de la fostul său soț, Brad Pitt, cu 11,5 milioane de dolari.

Este vorba despre o pictură faimoasă și foarte rară, realizată de Winston Churchill, acest tablou fiind unicul pictat de politician în timpul celui de-al doilea război mondial. Pictura „Tower of Koutoubia Mosque” (n.r. Turnul Moscheii din Koutoubia” a fost dăruită de Churchill președintelui american Roosevelt, iar cu timpul a ajuns în colecția Angelinei Jolie, menționează publicația CNN.

Foto: CNN

Este printre cele mai costisitoare lucrări a fostului premier britanic, aceasta fiind vândută la licitație în galeria londoneză Christie, cu 8,3 milioane de lire, echivalentul a 11,5 milioane de dolari (după excluderea taxelor). Este al doilea record de vânzare al picturii, anterior acesta înregistrând 2,5 milioane de dolari.

Foto: Christie’s Ltd

„Tower of Koutoubia Mosque” este o pictură realizată în culori calde cu umbre lungi, prezentând un asfințit de soare așa cum a fost văzut de Churchill într-o vizită în Marrachetch, Maroc.

Potrivit unei surse, Brad Pitt i-a dăruit această pictură Angelinei Jolie în anul 2011, iar cinci ani mai târziu cei doi și-au anunțat divorțul.