O femeie în vârstă de 62 de ani, care locuiește în Spania de 12 ani, a căzut victimă unei escrocherii cibernetice după ce a fost contactată de cineva care pretindea că este Brad Pitt. Inițial, i s-a părut ciudat că celebrul actor de la Hollywood ar contacta-o pe ea, dar, conform declarațiilor sale, a primit suficiente dovezi că nu era vorba despre un impostor. Pe măsură ce au început să vină declarații de dragoste, femeia a cedat și a fost păcălită. Acum, cazul ei este investigat de Garda Civilă, scrie digi24.ro.

Elena Cornea locuiește în Ourense și spune că nu se consideră o persoană naivă, dar n-a vrut să riște ca norocul să treacă pe lângă ea. Într-un interviu dat pentru publicația La Region, femeia de 62 de ani a explicat cum a ajuns să fie păcălită cu 1.300 de euro.

Norocul ei este că la un moment dat și-a dat seama că la mijloc este vorba de o escrocherie și s-a dus la poliție, pentru că altfel paguba ar fi fost mult mai mare. Elena vrea să avertizeze alte persoane care se trezesc în situația ei, pentru a preveni înșelăciuni similare. În interviu, Elena spune că Brad Pitt a contactat-o în toamna anului trecut pe TikTok și i-a oferit un „card de membru VIP”, care i-ar fi asigurat acces la evenimente, întâlniri cu vedete și premii în bani.

„M-am abonat cu datele mele și a început să-mi trimită mesaje pe WhatsApp. Mi-a dovedit că este el cu permisul de conducere pe care era fotografia lui. Am rămas fără cuvinte”, a spus ea.

Femeia a spus că este o mare admiratoarea a actorului și că n-a putut să rateze o așa ocazie.

„A vizitat România în 2000 și l-am văzut de la vreo 50 de metri distanță. Mi-a placut foarte mult de el în serialul Dallas, dar mi-a plăcut și în Troia”, povestește Elena.

A fost convinsă să vireze 300 de euro de pe card și încă 1.000 de euro prin transfer. Însă femeia se simte expusă pentru că a furnizat toate datele ei, inclusiv un cod numeric personal pe care în primesc străinii în Spania, și adresa de acasă.

„Mi-a oferit un pachet cu un cadou care venea din Statele Unite. Am primit o fotografie cu conținutul. Erau bijuterii și mulți bani, cam 50.000 de euro, și nu trebuia să plătesc decât 1.000 de euro taxe vamale.

Am facut transferul prin MoneyGram, m-am dus să ridic coletul și acesta nu exista. Banii mei au mers prin Moldova în Filipine. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a-mi trimite pachetul direct acasă”, a spus Elena. Acela a fost momentul în care femeia s-a trezit la realitate și s-a dus la poliție.

Când a fost întrebată cum de a fost convinsă să trimită banii, Elena a spus:

„Ei bine, trebuia să vezi cum vorbește cu mine. Îmi trimitea inimi și sărutări, se juca foarte mult cu sentimentele și emoțiile mele. Mi-a spus că mă iubește”. Ajunsă la poliție, Elenei i s-a confirmat că a fost victima unei escrocherii. Anchetatorii cred că autorii s-ar afla în Filipine, însă sunt greu de identificat și banii nu pot fi recuperați.

Distribuie articolul: