Îndrăgita vedetă de peste Prut, Andreea Marin, a postat un mesaj emoționant despre bunicii săi din partea tatălui. Povestea lor de dragoste a călăuzit-o pe fosta prezentatoare și au reprezentat un etalon pentru ea chiar și în zilele noastre.

Andreea Marin îți amintește cu drag despre bunicii săi, trecuți prin greutăți inimaginabile, care poate pentru noi astăzi par îndepărtate și greu de înțeles. Bunica era mai mare decât bunelul său cu 10 ani, asta însă nu le-a influențat nicicum sentimentele. Dragostea lor a durat peste 60 de ani. Iată ce a dezvăluit vedeta.

„Tata mi-a lăsat „moștenire” câteva caiete și albume ale familiei, cu amintiri de generații, cu poeziile mamei scrise de-a lungul vieții, încă de când era copil până la cei 36 de ani, când a devenit înger… Pe unele, nu am avut puterea să le deschid până azi. Amintirile frumoase uneori dor peste timp, îți trebuie putere interioară să privești înapoi fără regrete…

Azi am hotărât sa deschid albumul de fotografii. Poza pe care o vedeți îi înfățișează pe bunicii mei din partea tatălui, așa cum s-au cunoscut. El, rănit pe front în urma exploziei care l-a proiectat în aer și i-a rănit corpul, cu urmări pentru întreaga viață, dar din fericire nu atât de grave încât sa nu mai poată merge sau lucra. Poveștile și povețele bunicului din viața de pe front îmi răsună și acum în minte, ne fascinau în copilărie… De aici și vorbele lui când ne mai zdreleam genunchii alergând sau cățărați pe garduri și în copaci: „Tu te plângi pentru o zgârietură, alții au luptat în războaie și nu s-au mai plâns. Trece, lasă răsfățul, mergem mai departe!”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Andreea Marin (@andreeamarinromania) pe

Bunicul a ajuns în stare gravă la spital, unde bunica era infirmieră. Ea, cu vreo 10 ani mai mare decât el și cu un copil dintr-o căsnicie nefericită anterioară. El, rănit serios în zona gâtului, nu putea la început vorbi, iar simțul mirosului nu l-a mai recuperat niciodată (pedant, nouă, nepoților, nu ne-a mărturisit, se ferea, doar bunica ne-a spus în taină când eram deja mărișori). Ea l-a ingrijit în spital cu dăruire și, apoi, cu o dragoste care a durat peste 60 de ani, cât căsnicia lor, al cărui vlăstar de iubire a fost tata. La 80 și ceva de ani, bunica era geloasă, știa ea ca are bărbat frumos „ca un brad”, cum ne spunea. Bunicul râdea mereu de naivitatea ei și se ruga sa se stingă el primul, că nu poate trăi fără ea. Și nu a putut prea mult, s-a stins și el pe picioare, nu de boală, ci pentru că viața i-a fost fără rost fără jumătatea sa.

Cred în puterea iubirii, în miracolul credinței, în forța ce ne leagă, dincolo de ceea ce putem vedea. Suntem INIMI. Și dacă ar umbla dezbrăcate pe străzi, inimile noastre ar spune totul despre noi. Nu au nevoie de mâini, de picioare, de haine cu etichete ochioase, de machiaj.

Tu ești INIMA ta!”, încheie vedeta.

O poveste frumoasă de dragoste, nu-i așa?

Distribuie articolul: