Încredere. Motivare. Multă muncă. Aceasta este definiția unei afaceri pe care Ana-Maria Iabanji vrea să o livreze lumii ca o artă – pentru că floristica așa este. Tânăra își împarte pasiunea pentru combinația florilor cu dragostea nemărginită pentru animale. Are acasă doi cățeluși pe care personal i-a salvat de la primejdie. La a doua casă a sa – „Orchid Flower” – găsim la moment tocmai opt pisicuțe, pe care tot din stradă le-a adoptat. Le vaccinează și are grijă mai apoi să le găsească cel mai bun stăpân. Iar până el se găsește, pisicile „deprind arta printre flori”. Ana-Maria lucrează cot la cot cu echipa sa și este ajutată să potrivească nuanțele florilor de „paznicii fideli” ai salonului floristic de pe strada Petru Movilă, 14!

O pasiune moștenită din mamă în fiică

„Încă din primii ani de viață am fost înconjurată de flori, aceasta fiind cea mai mare pasiune a mamei mele. Când aveam șase ani familia mea a inițiat o mică afacere de creșterea trandafirilor și crizantemelor. Deci eu am crescut printre ele, cu marea grijă să nu iau spini din trandafiri și așteptând cu mare nerăbdarea toamna ca să înflorească foarte colorat crizantemele. Ce poate fi mai plăcut pentru un copil?”, se întreabă retoric Ana-Maria.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Hi 👋🏻 from Markiz 💛

O postare distribuită de Orchid Flowers (@orchid_flowers_shop) pe

Investiții și multă motivare

Ana-Maria Iabanji, creatoarea ORCHID Flowers

„Când este vorba de o pasiune în care te dăruiești cu adevărat, aceasta își poate aduce multă satisfacție. Desigur nimic nu se poate materializa fără mult efort, sârguință, studii, provocări, experiențe plăcute sau mai puțin și bineînțeles investiții și multă motivare. Fiecare comandă sau realizare este pentru mine o provocare și mă strădui să iasă inedită. Aici creativitatea este elementul cheie”, ne mărturisește creatoarea Orchid Flowers.

Prospețimea este elementul cheie

„De multe ori există situații în care suntem presați de timp sau de circumstanțe, însă de fiecare dată, într-un timp record soluționăm problema și satisfacem cerințele clienților noștri la cel mai înalt nivel. Dacă până acum preferam să facem achizițiile noastre de flori din Olanda (erau importate atat pentru noi, cât și pentru alte companii din domeniu), acum în perioadă de criză am apelat și la flori autohtone. Cert este că la Orchid Flowers veți găsi tot timpul cea mai mare varietate de flori exotice, unice și proaspete. Îi susținem și încurajăm pe cei care cultivă și dezvoltă această ramură la nivel național, mai ales că în ultimii ani sunt antreprenori tot mai curajoși și la tipuri de flori, dar și la calitatea lor”, ne dezvăluie Ana-Maria Iabanji.

Preferințele floristice au dictat numele

„Neapărat țin cont de sezon atunci când creez sau recomand un buchet. De cele mai dese ori inspirația îmi vine pe moment, în funcție de client, de ocazie, de varietatea florilor și gama de culori. Dar nu sunt doar eu, având în spatele meu o echipă profesionistă, realizăm orice comandă, indiferent de dificultate sau capacitate, în cel mai scurt timp posibil. O compoziție simplă, pentru a merge la un eveniment de familie, se execută în maxim 60 de minute. dacă mă întrebați despre flori… toate îmi plac, dar ador orhideile. Acestea sunt florile preferate ale mamei mele, iată de ce, în cinstea preferințelor mamei, salonul a fost numit ORCHID”, ne dezvăluie tânăra floristă.

Responsabilă pentru fiecare fir de iarbă

„Îmi este destul de greu să vorbesc despre calitățile mele și prefer să las lumea să mă cunoască, atât personal, cât și profesional. În general sunt o fire sârguincioasă, responsabilă – de fiecare fir de iarbă din buchet îmi fac emoții – și foarte loială. Așa îmi adun, încet-încet, și echipa, anume după aceste calități. Mă susține foarte mult mama mea, ea mă motivează mereu. Momentan suntem opt persoane în echipă, dar sunt și proiecte majore, iar atunci apelez la serviciile adiționale ale altor floriști. Cel mai mult am ajuns la so echipă de circa 60 persoane pentru un proiect”, își amintește Ana-Maria.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Готовимся к Пасхе вместе с Orchid Flowers🌸

O postare distribuită de Orchid Flowers (@orchid_flowers_shop) pe

„Când pui bun, iese bun”

„Așa spunea bunica mea. Asta înseamnă că mereu avem cele mai proaspete flori, cea mai mare gamă de culori, cel mai mare asortiment de pe piață, accesorii și ambalaje alese minuțios și, bineînțeles „mâinile de aur” ale celor mai dedicați floriști. Vreau să aduc în domeniul în care activez viziuni noi și mereu tindem să ne lărgim orizonturile. Mi-aș dori ca oamenii să perceapă floristica altfel, nu ca pe un simplu buchet de flori, dar ca pe una dintre cele mai frumoase arte, care poate reda cele mai sincere emoții”, mai spune tânăra pentru EA.md.

Processed with MOLDIV

O predestinație… pentru toată viața

„În viziunea mea florile sunt cel mai fidel simbol al feminității, eleganței și al bunului gust. Cred că mi-a fost predestinat să cresc printre ele, pentru că mi-a plăcut din totdeauna. Astfel, ceea ce nu m-a învățat școala vieții, m-au învățat școlile, trainingurile și experiența celor mai de succes profesori în domeniu, de la care mereu mă inspir. O altă sursă de inspirație sunt călătoriile și multitudinea de cărți de profil. În era digitală, o sursă de inspirație sunt și rețelele sociale, însă niciodată nu am copiat – mereu am creat, inspirându-mă și adăugând o părticică din sufletul meu – asta înseamnă ORCHID FLOWERS!”