„Dacă ai o grădină și o bibliotecă, ai tot ce îți trebuie”, spunea Cicero. Este suficient un simplu buchet, mic pentru a crea o diferență, mare. Condiția este să fie conceput cu talent, cu suflet și cu inspirație. Florile frumoase au acel magnetism subtil, pe care numai un florist-artizan îl poate aprecia și pune în valoare într-un aranjament care să exprime și să transmită mesaje personalizate. Dar ce faci când acel buchet trebuie anume tu să-l faci?

Iată cum combini anumite flori, așa ca să aduni povești într-un aranjament floral și să poți nu doar impresiona, dar și transmite anumite mesaje:

Ieși din zona de confort

Când vei înceta să te mai ghidezi după clasicul trandafir roșu ce reprezintă sentimentele de iubire, ori lalea albă ce te duce cu gândul la puritate sau clasică garoafă roșie cu emoția de început de an școlar ori crinul imperial asociat cu înmormântările? Ieși din zonă de confort și banal și lasă-ți mână liberă în alegeri.

Vei descoperi o altă poveste spusă de flori. Ce ai zice dacă ai descoperi în buchetul pentru iubită, alături de o frezie și o monarda, mentă indiană parfumata. Nu ai putea spune nu nici unui geranium roz ori unei Lady în Black, combinate cu multe frunze verzi și crengi decorative. Știm, anghinarea e folosită în bucătărie, dar îi stă atât de bine într-un buchet alături de bujori.

Cere flori neobișnuite

Roagă floristul să îți dea/pună „flori neobișnuite, de câmp, care au miros și care sunt sezoniere”, în locul celor des întâlnite. Motivul? Fiecare floare dedicată unui context trebuie să fie cel puțin la fel de specială precum acele momente irepetabile pe care vrei să le adaugi în albumul de amintiri.

Învață să citești florile

Știai, de exemplu, că trandafirii parfumați au spini mari? Ori că într-un buchet, bujorii Sarah Bernhardt sunt absolut senzaționali, de o frumusețe specială, abundență, cu petale franjurate și tușe zmeurii? Fiecare floare este unică și se folosește de frumusețea sa pentru a transmite un mesaj. Puse împreună, așezate cu dibăcie până ce buchetul stârnește un zâmbet privitorului, aranjamentele florale au puterea de a stârni sentimentele pe care le dorești în sufletul celui ce le primește.

Apreciază propria poveste

Conexiunea creată între povestea ta și povestea florilor are un rezultat magic, cu mesaj personalizat, iar grandoarea pe care orice buchet trebuie să o emane nu se obține doar dintr-un singur soi. Este nevoie de acel mix de flori neobișnuite, pe care nu le întâlnești într-o florărie. Deci, caută-le, cât mai deosebite și cât mai puțin cunoscute.

Ascultă specialistul în flori-artizanul-florist

Acesta ține cont, în primul rând, de povestea ta, de gusturile persoanei pe care îți dorești să o impresionezi și adaugă un strop de magie. Un mix de bujori, hortensii și anghinare poate spune o poveste romantică, ori trandafirii, tuberozele și hortensiile pot „cânta” un cântec de dor. Orhideele și bujorii se pot întrece cu succes spre inimă persoanei dragi, iar floarea soarelui în combinație cu trandafiri albi și sânziene poate transmite bucuria unui moment precum nunta celei mai bune prietene.
Mergi pe mâna unui florist-artizan, care prin răbdarea și darul său special, va reuși să împacheteze sentimentele și povestea ta într-un aranjament, fie el un simplu gest sau unul care să se remarce dintr-o sută, notează Femeiastie.ro.