Se spune că florile ne fac fericiți. De acest lucru s-a convins o tânără mămică de la noi, care și-a descoperit, întâmplător, pasiunea pentru compozițiile florale. 

Anastasia Vlaicu este o tânără din Chișinău, care la fel ca multe alte mămici a avut momente și bune, și rele. Timp de cinci ani s-a dedicat în totalitate celor doi copii. Dar a uitat de ea…

„Sunt mama a doi băieți, cu o diferență între ei de doar 2 ani. Concediul de maternitate a durat 5 ani, ani frumoși cu bune și rele, ani care i-am dedicat in exclusivitate copiilor și, am uitat de mine.

Cel mic creștea și eu îmi puneam tot mai des întrebarea: Ce voi face eu când cel mic va merge la grădiniță? Eram absolut sigură că vreau să fac ceva pentru mine, care îmi va bucura sufletul și mă va motiva în fiecare dimineață să mă trezesc cu emoții pozitive, dar nu știam ce anume…”, povestește Anastasia.

Cum a început totul…

„Vara aceasta, pentru prima data de când sunt mamă, am plecat singură într-o vacanță. Eram confuză, nu știam ce să fac cu atâta timp liber. Eu…care mereu îmi dedic timpul bărbaților mei.

Lângă hotelul în care m-am cazat, era o florărie foarte frumoasă… analizând-o am văzut pe una din vitrine scris precum că, în incinta acesteia este o școală pentru floriști. M-am înscris la acest curs, mi-am prelungit vacanța și am realizat ca acest domeniu este foarte potrivit pentru mine, chiar dacă nu este asa cum mi-am închipuit eu la prima lecție…

S-a regăsit printre flori

„Chiar dacă trebuie să muncesc mult mai mult decât aș fi crezut, eu simt ca zona mea de confort este între flori. Desigur că au fost momente când am zis că poate trebuie să mă opresc și să nu investesc bani în aceasta afacere, pentru că eu realizez că profiturile sunt mici, dar dorința mea a fost mereu mai mare decât toate argumentele contra.”

„Aici a dat naștere afacerea mea, care aduce mai multă satisfacție decât profit. Eu mă dedic florilor, și asta mă face fericită!”, își încheie povestea Anastasia.

Dragi mămici, voi n-ați uitat de voi?

Sursa foto: Arhiva personală

Vezi și: O tânără mămică din Chișinău creează gentuțe din lemn și le transformă în opere de artă (Foto)

Distribuie articolul: