Acneea, în variile sale forme, afectează pielea și țesuturile subcutanate, în funcție de gravitatea acesteia. Organismul uman are capacitatea de a-și reveni singur și, de obicei, după ce scapi de acnee corpul tău produce o cantitate mai mare de colagen pentru a „umple” acele goluri.

Industria cosmetică a găsit multe modalități de a combate cicatricile împotriva acneei, dar cel mai simplu și mai natural mod de a o face este să te tratezi singură, cu ajutorul unor anumite alimente sănătoase, dar și foarte gustoase.

O dietă hrănitoare și echilibrată este unul dintre secretele pielii radiante. Există câteva alimente pe care ar trebui să le iei în considerare pentru dieta ta, care te vor ajuta să reduci cicatricile postacneice.

Dovleacul în rejuvenare facială

Dovleacul conține o cantitate mare de niacină, acid folic, vitamina A, B și zinc. Niacina și acidul folic îmbunătățesc circulația sângelui și rejuvenarea facială, benefice pentru tratarea cicatricilor postacnee. Semințele de dovleac conțin zinc, ce ajută la echilibrarea nivelului de hormoni din organism și a sebumului.

Varza kale

Este bogată în vitaminele C și K și este o sursă foarte bună de cupru (n.r. care este necesar organismului pentru a permite utilizarea fierului), dar și de fier. Vitaminele, mineralele și antioxidanții din varza kale reduc hiperpigmentarea și ajută la tonifierea pielii. Vitamina K reduce petele maronii de pe tenul tău, iar fierul accelerează vindecarea cicatricilor rezultate în urma acneei.

Conopida

Conopida este o sursă foarte bună de vitamina C. Această legumă mai conține și un aminoacid puternic, numit histidină. Cel din urmă protejează pielea de razele UV dăunătoare, care pot agrava petele maronii deja existente pe ten. Vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi, estompează semnele și ajută organismul să absoarbă fierul.

Lămâia

Sucul de lămâie este un astringent natural care tonifiază pielea și reduce sebumul. Îl poți bea sau folosi drept loțiune tonică. De asemenea, coaja de la lămâie conține flavonoide, ce au puternice proprietăți antioxidante și protectoare pentru pielea ta. Începe să bei în fiecare zi, pe stomacul gol, apă caldă cu lămâie și vei observa în scurt timp că tenul va arăta mult mai bine.

Quinoa

Conține vitamina B3, cunoscută în termeni medicali și ca niacinamidă. Aceasta ajută la calmarea pielii iritate și inflamate din cauza acneei, a rozaceei și chiar a eczemelor. Mai mult, repară pielea la suprafață și minimizează iritațiile.

Cartoful dulce

Acesta conține retinol și beta-caroten, iar organismul tău transformă cel din urmă în vitamina A, ce funcționează ca o barieră a pielii împotriva depigmentării, a porilor închiși și a inflamației. Retinolul este un ingredient cheie în multe procedee de înfrumusețare deoarece luptă împotriva semnelor postacneice, a liniilor fine și a cicatricilor. În loc să cumperi creme scumpe, te poți bucura de forma originală de retinol și să incluzi cartofii dulci în alimentația ta.

Papaya

Acest fruct conține o enzimă digestivă numită papaină care ajută la exfolierea naturală a celulelor moarte ale pielii, dar și la estomparea semnelor postacneice. Totodată, menține nivelul de hidratare al pielii și previne eventualele probleme dermatologice.

Sursa: divahair.ro

Distribuie articolul: